Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-01-2003
Persberichten district Maastricht, 6 januari 2003 (HP 13.10) Maandag 6 januari 2003

Maastricht, mishandeling.

Een 18 jarige inwoner van Lanaken is zondagmorgen 5 januari 2002 op de Bosscherweg te Maastricht door vier onbekend gebleven jongens mishandeld. Door opgelopen klappen raakte het slachtoffer daarbij even buiten bewustzijn.
De inwoner van Maastricht reed zondagmorgen omstreeks 02.00 uur over de Bosscherweg te Maastricht en was op weg naar huis. Ter hoogte van de sluis werd hij door vier bromfietsers voorbij gereden en iets verder tot stoppen gedwongen. Van hem werd geld geëist echter het slachtoffer vertelde dat hij dat niet had. Daarna werd het slachtoffer uitgescholden en mishandeld. Hij kreeg behoorlijk wat klappen en trappen te incasseren en raakte zelfs even het bewustzijn kwijt. Toen het slachtoffer bijkwam waren zijn belagers al verdwenen. Zondagmiddag heeft het slachtoffer zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Daarna deed hij bij de politie aangifte van de poging tot beroving en de daarna gevolgde mishandeling.

Maastricht, winkeldief.
Een 32 jarige inwoner van Maastricht is zondagavond 5 januari 2002 door de politie aangehouden na het plegen van een winkeldiefstal. Na de diefstal bedreigde hij het winkelpersoneel om te voorkomen dat hij werd aangehouden.
De winkeldiefstal vond plaats in een supermarkt gevestigd aan het Stationsplein te Maastricht waar de inwoner van Maastricht zondagavond omstreeks 19.10 uur een ijsje wegnam. Na niets te hebben afgerekend wilde hij de winkel verlaten. Personeel welke de diefstal had bemerkt riep daarop de dief aan de uitgang van de winkel ter verantwoording. De winkeldief nam de benen maar werd in de stationshal achterhaald. Daar haalde hij iets uit zijn kleding en bedreigde daarmee het personeel. Hij dreigde te zullen steken als het personeel hem aan zou houden. Het personeel greep de winkeldief ondanks de dreigementen in zijn kraag en overmeesterde hem. De gewaarschuwde politie nam hem mee naar het politiebureau waar hij werd ingesloten en in de loop van de avond in verzekering werd gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht, rijden onder invloed.
Twee bestuurders, beiden uit van Maastricht, zijn zondagavond 5 januari 2002 betrokken geraakt bij een verkeersongeval op de Malbergsingel te Maastricht.
Het tweetal, een 28 jarige fietser en een 35 jarige bromfietster reden zondagavond omstreeks 19.15 uur naast elkaar over de Malbergsingel. Door onbekende oorzaak kwam de fietser ten val en mogelijk door een schrikreactie ook de bromfietsbestuurster, dit echter zonder elkaar te raken. De fietser klapte met zijn hoofd tegen het wegdek en liep daarbij een bloedende hoofdwond op. Daarnaast had hij last van duizeligheid. De bromfietster liep geen verwondingen op, alleen haar bromfiets liep schade op. De ter plaatse ontboden politie stelde vast dat beide bestuurders alcohol gedronken hadden. De fietser werd door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht waar hij aan zijn verwondingen werd geholpen. Een politiearts nam daar van hem een bloedmonster dat voor het vaststellen van het alcoholpromillage naar het Nederland Forensisch instituut werd gezonden. Aan het politiebureau werd van de bromfietster een ademanalyse genomen. Hierbij bleek een alcoholpromillage tussen 1.3 en 1.4 promille. Tegen het tweetal wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valkenburg, rijden onder invloed.
Een 27 jarige automobiliste uit Bemelen is maandagmorgen 6 januari 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. Haar alcoholgebruik bleek maandagmorgen omstreeks 02.20 uur bij een routinecontrole op de Oosterweg te Valkenburg. Bij het eerste contact bleek de bestuurster naar het gebruik van alcohol te ruiken. Zij werd voor het afleggen van een ademanalyse meegenomen naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse wees een alcoholpromillage aan van 0.9 promille. Tegen haar werd in het kader van snelrecht proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon zij met een rijverbod van drie uur huiswaarts.