Korps: Limburg-Zuid, plaats: Buchten 6-01-2003
Verkeershandhavingsteam
Resultaat controles 4 januari

Afgelopen zaterdag controleerde het VHT vooral op 50 km-wegen binnen de bebouwde kom. Het viel daarbij op dat er hoge snelheidsovertredingen gepleegd werden. De vijf locaties betroffen de Schelsberg in Heerlen, waar 104 als hoogst gemeten snelheid werd gemeten; op de Valkenburgerweg in Voerendaal 73; de Klimmenderstraat in Klimmen 77; de Prov. weg in Nuth 81 en op de Albert Cuypstraat in Heerlen 105.
In totaal passeerden 3260 voertuigen de controleplekken, waarvan 370 in overtreding waren.

Aan de Beersdalweg in Heerlen controleerden de verkeersassistenten op roodlicht en gordel. Daarbij werden 9 bekeuring voor roodlicht en 2 voor de gordel uitgeschreven.

Aan de de Koumen in Hoensbroek controleerde men het verkeer met de Laser Patrol, waarbij 10 bestuurders werden aangesproken over het te hard rijden. De hoogste gemeten snelheid was hier 90km, waar 50 de limiet is.

Tijdens de avonduren hield het VHT een steekproef aan de Havenweg in Buchten op het gebruik van alcohol. In totaal onderwierpen 84 bestuurders zich aan de blaastest en niemand was in overtreding. Wel negeerde de bestuurder van een rode BMW het stopteken en reed vervolgens rechtdoor over het verhoogde deel van de rotonde aan de Havenweg. Een agent kon het vege lijf redden door net op tijd aan de kant te springen. Een achtervolging van dit voertuig had geen resultaat.

Op zondag werden alle geplande controles afgelast omdat al het verkeer rustig reed in verband met de sneeuwval.