Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-01-2003
Persberichten district Sittard (HP 13.20) Maandag 6 januari 2003

Sittard, straatroof.

Een 25 jarige inwoonster van Sittard is zondagmorgen 5 januari 2003 het slachtoffer geworden van een straatroof op de Eisenhouwerstraat te Sittard.
Het slachtoffer liet zondagmorgen omstreeks 00.30 uur haar hond uit aan de achterzijde van de Eisenhouwerstraat te Sittard. Geheel onverwacht werd haar tas van haar schouder gerukt door een onbekend gebleven man die het slachtoffer zachtjes van achteren was genaderd. De man zette het meteen op een lopen na het in bezit krijgen van de tas. In de tas was een beurs aanwezig waarin enkele pasjes zaten en een geldbedrag van enkele tientallen euros.
Zondagmiddag deed het slachtoffer bij de politie aangifte.

Geleen, aanrijding veroorzaakt onder invloed van alcohol. Zondagavond 5 januari 2003 heeft de politie tegen een 46 jarige automobiliste uit Maasmechelen proces-verbaal opgemaakt wegens het onder invloed veroorzaken van een verkeersongeval waarna zij van de ongevalsplek wegreed zonder haar identiteit bekend te maken. Op de Augustinusstraat te Geleen veroorzaakte omstreeks 19.30 uur de inwoonster van Maasmechelen een verkeersongeval met haar auto omdat zij een bocht te ruim nam en een geparkeerde personenauto aanreed. Na de aanrijding reed de automobiliste weg van de ongevalsplek waarna zij elders in de straat opnieuw tegen een geparkeerde auto aanreed. Daar werd zij na te zijn uitgestapt door omstanders vastgehouden tot de komst van de gewaarschuwde politie. Deze heeft haar ter plaatse aangehouden en naar het politiebureau overgebracht waar zij voor verder onderzoek werd ingesloten. Zij verkeerde zwaar onder invloed van alcohol. Een politiearts heeft van haar een bloedproef afgenomen die voor het vaststellen van het alcoholpromillage naar het Nederlands forensisch instituut is gezonden. Haar rijbewijs werd door de politie ingevorderd.

Sittard, autokraker aangehouden.
Een 24 jarige inwoner van Sittard is zondagmorgen 5 januari 2003 door de politie aangehouden nadat in zijn bezit o.a. drie vermoedelijk gestolen autoradios werden aangetroffen.
Een bewoner van de Johan Dautzenbergstraat zag zondagmorgen kort voor 09.00 uur een onbekende man aan een deur van een woning voelen waarvan hij wist dat de bewoners afwezig waren. De bewoner waarschuwde daarop meteen de politie. Deze trof de man op de Dautzenbergstraat nog aan waar nog net gezien werd dat de man een grote model schroevendraaier in de struiken weggooide. In zijn onmiddellijk nabijheid trof de politie een tas aan waarin diverse vermoedelijk gestolen spullen aanwezig waren terwijl ook de weggegooide schroevendraaier werd aangetroffen. Alles wees er op dat deze afkomstig waren van meerdere autokraken. De man werd ondanks dat hij alles ontkende aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Daar werd hij in de loop van de middag in verzekering gesteld mede omdat hij op de lijst veelplegers staat vermeld en hij reeds en waarschuwingsbrief uitgereikt had gekregen.
In de aangetroffen tas werden drie autoradios, een radiofrontje, een zaklamp, een plugin-carcit, een fototoestel en een portefeuille aangetroffen. De portefeuille bleek van een inwoner van Sittard te zij in wiens bedrijfsauto een inbraak had plaatsgevonden en waaruit o.a. de autopapieren werden ontvreemd. Hij deed in de loop van de middag aangifte van de inbraak in zijn auto. Naar de herkomst van de andere vermoedelijk gestolen spullen zal een nader onderzoek worden ingesteld.