Korps: Friesland, plaats: Fryslân 6-01-2003
Politieberichten van 6/1 (07.00 - 13.00 uur)

Leeuwarden: autodief aangehouden
Zondag om 02.00 uur werd op het Zuidvliet een auto gecontroleerd, bestuurd door een 28-jarige inwoner van Leeuwarden. De man verklaarde zijn rijbewijs niet bij zich te hebben. Uit nader onderzoek bleek dat de auto van diefstal afkomstig was. Op het bureau bleek ook dat de man een valse naam had opgegeven. Ook bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De auto, een Rover, was op 24 december van het vorig jaar gestolen bij een garage aan de Jupiterstraat in Leeuwarden.

Heerenveen: verdachte aangehouden
Maandag om 09.00 uur reed een 27-jarige automobilist uit Heerenveen op de Koornbeursweg. Toen het kenteken door de politie werd opgevraagd bleek dit te horen bij een andere auto. Hierop wilde de politie de man aanhouden, maar deze ging er vandoor. Op het Molenplein werd de auto tot stilstand gebracht. De bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Het bleek dat hij er vandoor ging omdat hij, als hij wilde tanken, dit deed met de valse kentekenplaten en dan vertrok zonder te betalen. De man heeft al toegegeven dat hij op zodanige wijze driemaal in Emmeloord heeft getankt, eenmaal in Heerenveen en eenmaal in Steenwijk.

Sneek: straatroof
Maandag omstreeks 08.20 uur werd een 44-jarige inwoonster van Sneek op de Furmerusstraat beroofd van haar rugtas. Toen de vrouw de flat uitkwam, werd zijn opgewacht door een 47-jarige inwoner van Sneek, die met haar wilde praten. De vrouw en man zijn bekenden van elkaar. Toen de vrouw daar niet op inging, werd de man kwaad. Hij gaf de vrouw een klap tegen het hoofd en nam vervolgens de tas weg. De man is daarop weggefietst. In de tas zaten verschillende goederen van persoonlijke aard, waaronder een portemonnee met een klein geldbedrag. De vrouw heeft aangifte gedaan. Een onderzoek in de omgeving leverde geen resultaat op. De verdachte moet nog worden gehoord.

Noordwolde: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 09.35 uur vond op de Oostvierdeparten een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een bestelauto week uit naar rechts en door het gladde wegdek kwam hij in een slip terecht en botste vervolgens tegen een boom. De bestuurder, een 54-jarige inwoner van Wolverga kon de auto ongedeerd verlaten. Zijn vrouw, 51 jaar, die naast hem in de auto zat, liep een gebroken juk- en neusbeen op. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De auto werd weggesleept.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272