Gemeente Haren


Sportwaarderingsprijs Haren voor Noordlaarder voorzitter ijsvereniging

Op vrijdag 3 januari heeft burgemeester A.J. Gerritsen de sportwaarderingsprijs uitgereikt aan Jan Geert Veldman, voorzitter van de ijsvereniging "De Hondsrug" uit Noordlaren.

De jury, bestaande uit de heren H. Bekenkamp, G. Hoendervanger en J.E. Fokkens was unaniem in haar keus om de heer Jan Geert Veldman voor te dragen voor de sportwaarderingsprijs 2002. De heer Veldman heeft Noordlaren en daarbij de gemeente Haren onlangs weer volledig op de kaart gezet met het organiseren van de eerste marathon op natuurijs van dit seizoen.

Sportwaarderingsprijs
De prijs bestaat uit een wisseltrofee, een prachtig kunstwerk van Nelleke Allersma. Als blijvende herinnering ontvangt de winnaar een replica in de vorm van een tekening van het kunstwerk.

Met deze prijs zet de gemeente een traditie voort waarin zij haar waardering uitspreekt voor de vrijwilligers die de sport in Haren mogelijk maken. Deze prijs is bestemd voor vrijwilligers die een vereniging "dragen", die een grote inbreng hadden in de organisatie van een groot evenement, of die tot opmerkelijke nieuwe initiatieven kwamen. Het kan gaan om personen maar ook besturen en commissies, die als vrijwilliger een wezenlijke bijdrage leveren aan het maatschappelijke verkeer in de gemeente Haren.

De laatste jaren is de sportwaarderingsprijs uitgereikt op het Sportgala Haren dat jaarlijks in de voorjaarsvakantie wordt georganiseerd. Door het grote succes van deze sportontmoetingsdag is het uitreiken van de sportwaarderingsprijs langzamerhand ondergesneeuwd. Daarom is besloten de sportwaarderingsprijs dit jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie uit te reiken.

Haren, 3 januari 2002