Gemeente Rheden


Start Stichting Carolinapark

Op donderdag 19 december jl. heeft Wethouder Schadd, mede namens de Stichting Philadelphia, een foto van de huidige Oranjerie overhandigd aan de Stichting Carolinapark i.o. Deze overhandiging betekent een symbolische start van de op te richten Stichting. De Stichting i.o. heeft onder andere als doel via fondswerving en subsidies, geld binnen te krijgen voor het opknappen van de Oranjerie en het omliggende Carolinapark in Dieren Zuid.

Sinds vorig jaar heeft de gemeente plannen om samen met Stichting Philadelphia in de Oranjerie een theehuis te realiseren. Philadelphia heeft verschillende vestigingen waar hun cliënten (verstandelijk gehandicapten) een dagbesteding vinden.
In het begin van 2002 is er een inloopavond geweest, waar de plannen voor het theehuis zijn gepresenteerd. Ook omwonenden van het Carolinapark zijn enthousiast over deze plannen. Naar aanleiding van de inloopavond zijn er al twee bijeenkomsten geweest met buurtbewoners. De buurtbewoners willen actief meedenken over de realisering van het theehuis en het aantrekkelijker maken van het park.
Inmiddels beginnen de plannen vastere vormen aan te nemen. Maar voor het realiseren van de plannen is geld nodig, veel geld. De gemeente heeft al een aanzienlijk bedrag gereserveerd. Dit is echter niet genoeg. Vandaar dat nu de Stichting i.o. gaat proberen het resterende bedrag bij elkaar te krijgen. In het Stichtingsbestuur zijn vertegenwoordigd het bedrijfsleven, kunstenaars en het Comité Dieren Zuid. De heer Oege Feitsma treedt op als voorzitter. Wethouder Schadd hoopt bij de opening van het theehuis opnieuw een foto te kunnen aanbieden maar dan van de opgeknapte Oranjerie. link naar zorginstelling philadelphia



Copyright: Gemeente Rheden