Politie Gelderland-Midden

Arnhem, inbraak tijdens vakantieperiode
Publicatiedatum: 06-01-2003

Een medewerker van het Rijn IJssel College aan de Veluwestraat in Arnhem deed op maandagochtend 6 januari aangifte van diefstal. Tijdens de kerstvakantie was er in deze locatie van het Rijn IJssel College ingebroken. De dader(s) zijn binnengekomen via het dak. Naast een geldbedrag werden er telefoonkaarten en een computer weggenomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Tolkamer, Getuigenoproep vermissing Bijland
Publicatiedatum: 06-01-2003

TOLKAMER - De 36-jarige Duitse visser die sinds zondagavond 22 december wordt vermist, is nog steeds niet gevonden. Het stoffelijk overschot van zijn 64-jarige metgezel werd die nacht wel gevonden. De politie van het district Rivierenland is op zoek naar getuigen die de twee vissers die dag mogelijk hebben gezien.

Een aantal mensen heeft tegenover de politie verklaard die zondag twee personen te hebben gezien die in een bootje op de Bijland aan het vissen zijn geweest. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om andere personen dan de Duitse vissers waarvan er nog een vermist wordt. Het tijdstip dat deze personen zijn gezien is rond 15.00 uur / 15.30 uur geweest. De twee droegen oranje regenpakken. Ook is een rode auto met een Duits kenteken gezien die bij de Bijland stond geparkeerd. De politie verzoekt bekend te worden gemaakt met de identiteit van de personen in de oranje pakken, dan wel met mensen die hen, de rode auto, of de 36-jarige en 64-jarige Duitse vissers hebben gezien. De hoop bestaat dat via getuigen wat meer duidelijkheid kan worden verkregen over wat er die zondag op de Bijland is gebeurd. De politie gaat hierbij nog steeds uit van een ongeval.

De zoekactie naar de 36-jarige man moest vanwege het hoge water worden gestaakt.

voor nadere informatie:
Miriam van de Geer
Politiedistrict Rivierenland
0316-368031