DaimlerChrysler Nederland

DaimlerChrysler Nederland verlengt samenwerking met Kröller-Müller Museum

Aan de vooravond van de belangrijke overzichtstentoonstelling Vincent & Helene die van 14 februari tot 12 oktober 2003 in het Kröller-Müller Museum wordt gehouden, heeft de directie van DaimlerChrysler Nederland besloten de samenwerking met het museum tot 2006 te verlengen.

Ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van Vincent van Gogh organiseert het museum een unieke tentoonstelling van de bijna driehonderd tekeningen en schilderijen die Helene Kröller-Müller in de periode tussen 1908 en 1929 van de kunstenaar aankocht. Door alle schilderijen op volgorde van aankoop op te hangen, wordt duidelijk op welke manier de oprichtster van het museum deze collectie bijeenbracht.

De buitengewoon constructieve samenwerking met de staf van het museum en de concrete mogelijkheid om onder meer via dit sponsorship inhoud te geven aan onze maatschappelijke rol, hebben de doorslag gegeven in het continueren van onze ondersteuning, zegt drs. Huub van de Coolwijk, president-directeur van DaimlerChrysler Nederland B.V.

De importeur van Mercedes-Benz, smart, Maybach, Dodge, Chrysler en Jeep is op sponsorgebied ondermeer actief in sport (PSV voetbal, golf en tennis), kunst en cultuur (Kröller-Müller Museum, Beelden aan Zee en theater) en maatschappij (o.a. Founding member Fonds Slachtofferhulp).

Januari 2003