Amsterdam Airport Schiphol

Amsterdam Airport Schiphol past parkeertarieven aan

Met ingang van 1 januari 2003 heeft Amsterdam Airport Schiphol een aantal parkeertarieven verhoogd. Deze aanpassing betreft vooral de tarieven voor het langer parkeren. De aanpassing van de tarieven is de eerste verhoging in twee jaar tijd. De tarieven zijn inclusief BTW.

Nieuwe tarieven

Voor kort parkeren blijven de kosten voor de eerste drie uur en het dagtarief ongewijzigd. Het tarief voor de eerste drie uren parkeren in de parkeergarages P1 (ook de parkeergarage van het WTC) en P2 blijft 1,70 euro per half uur. Na drie uur gaat de parkeerder nu 2,50 euro per uur betalen (was 2,00 euro). Het dagtarief blijft ongewijzigd (11,50 euro).

Met een voertuig dat hoger is dan 2 meter kan men niet parkeren in parkeergarages P1 en P2 en kan men, voor hetzelfde tarief als P1 en P2, gebruik maken van P3.

Het basistarief voor lang parkeren op het parkeerterrein P3 gaat voor de eerste drie dagen omhoog van 40,00 euro naar 45,00 euro. Voor de vierde en daaropvolgende dagen wordt het tarief met 50 eurocent verhoogd naar 5 euro per dag.

Het uurtarief voor parkeren in de parkeergarage P7 onder de terminal wordt met 1 euro verhoogd tot 8 euro en het dagtarief met 1 euro naar 35 euro.

Om gebruik te maken van Vip Valet Parking wordt het dagtarief voor de eerste drie dagen 32 euro, en daarna tot en met de zevende dag 17 euro 50 en vervolgens 12 euro per dag.

Bij deze service rijdt u naar speciale parkeerplaatsen voor de vertrekhal en geeft u daar uw autosleutels af. De auto wordt dan elders op Schiphol geparkeerd en staat op de dag van uw terugkomst weer voor de vertrekhal voor u klaar.