Ingezonden persbericht


4b95d2.jpg4ba859.jpg

Persbericht

VAI logonprocessor centraliseert beheer gebruikersprofielen

Doorbraak in taakverlichting systeembeheerders: alle inloginformatie op één punt

Veenendaal, 6 januari 2003 Wie mag wat wanneer gebruiken? Des te meer medewerkers een organisatie telt en des te meer computertoepassingen zij gebruiken, des te zwaarder de taak van het systeembeheer is. Het beheer van gebruikersprofielen met behulp van de gebruikelijke logonscripts leidt al snel tot een wildgroei in scripts en slechte bijbehorende documentatie. De kans op fouten neemt toe met het groeien van de computerinfrastructuur en de organisatie. VAI LogonProcessor maakt het mogelijk gebruikersprofielen volledig centraal te beheren en te onderhouden. Hierdoor behoudt de systeembeheerder het overzicht en boekt hij grote tijdwinst in het onderhouden van het startmenu, het instellen van het besturingssysteem en het installeren, configureren en onderhouden van de verschillende applicaties.

VAI LogonProcessor definieert per gebruiker alle instellingen en scripts en slaat deze centraal op in een database. Vanuit die database heeft de beheerder een goed overzicht over de logonacties. Met een gebruikersvriendelijke beheerinterface definieert de beheerder in één keer alle gewenste configuratieacties en geeft hij per actie aan bij welke gebruikers, groepen, computers of organisatie-eenheden de actie uitgevoerd moet worden. Dit voorkomt niet alleen wildgroei in de logonscripts, maar heeft ook een aanzienlijk verkorting van de beheertijd tot gevolg. Bovendien kan eenvoudig duidelijke en bruikbare documentatie worden gegenereerd.

Functionaliteit

VAI LogonProcessor maakt het mogelijk de volgende configuratieacties centraal te definiëren:


- Aanmaken van snelkoppelingen en internetsnelkoppelingen.

- Aanmaken van driveconnecties.


- Aanmaken van printerconnecties en het instellen van de default printer.

- Wijzigen van de registry.


- Opstarten van een programma.


- Uitvoeren van eigen scripts.


- Aanmaken van custom actions.


- Publiceren van MSI-features.


- Instellen van lokale Windows-policies.
Doordat acties met verhoogde rechten uitgevoerd kunnen worden, kan de beheerder toch die instellingen wijzigen waarvoor gebruikers onvoldoende rechten hebben.

Ervaringen van gebruikers

De gebruikers van VAI LogonProcessor hebben de volgende resultaten bereikt:


- Het aanmelden van nieuwe gebruikers gaat sneller, er worden minder fouten gemaakt en de fouten die onverhoopt toch gemaakt worden, hebben minder impact.

- Logonscripts kunnen werkplek- en persoonsonafhankelijk zijn, waardoor hele bedrijfsonderdelen in één keer kunnen worden aangepast.

- Er is minder kennis vereist, waardoor de beheertaak breder kan worden belegd.

- De centrale database en de gebruikersvriendelijke interface verhogen de efficiency en de effectiviteit van het onderhoud.

- De grafische vervanger van logonscripts verhoogt het gebruiksgemak en verkleint de kans op fouten. Met een eenvoudige point and click interface zijn alle gewenste acties te definiëren.

- Doordat simulatie van de uit te voeren acties mogelijk is, worden fouten voorkomen.

- De automatische generatie van documentatie vergroot de kwaliteit van het systeembeheer.

- De faciliteiten voor offline gebruik maken het beheer van laptops eenvoudiger.

- Bij flexibele toekenning van configuratieacties is het mogelijk een combinatie te maken van criteria, bijvoorbeeld een groepslidmaatschap van een gebruiker met het IP-adres en het besturingssysteem van de gebruikte computer.
Over VAI

VAI bv, opgericht in 1997, is een Nederlandse leverancier van oplossingen en producten op het gebied van softwaremanagement en deployment (o.a. VAI ID-Suite"). Daarnaast levert VAI services voor migratie, standaardisatie en instandhouding van de ICT-infrastructuur en applicatieomgeving. Deze oplossingen en services resulteren in lagere exploitatiekosten (TCO), hogere IT- betrouwbaarheid en betere beschikbaarheid van applicaties. Eén van de doelstellingen van VAI is om in een snel veranderende omgeving te zorgen voor voorspelbaar changemanagement en beter beheer. VAI is Microsoft Gold Certified partner voor Entreprise Systems. VAI heeft circa 100 medewerkers. Het hoofdkantoor staat in Veenendaal. De oplossingen van VAI worden gebruikt bij gerenommeerde organisaties zoals Ministerie van Defensie, TPG Post en Stork. Meer informatie vindt u op www.vai.nl.



Ingezonden persbericht