Royal Dutch Petroleum


'Het jaar van het geschonden vertrouwen'

Jeroen van der Veer in Shell Venster

Het aandeel Koninklijke Olie liep een deuk op toen het afgelopen zomer uit de Amerikaanse S&P-500 beursindex werd gezet. Maar in datzelfde jaar investeerde Shell $25 miljard in organische groei en overnames. 'We hebben terrein gewonnen', zegt Jeroen van der Veer, president-directeur van de 'Koninklijke', in een uitgebreid interview in Shell Venster.

Hij geeft in het blad een analyse van 2002 dat zich verder kenmerkte door het 'geschonden vertrouwen' dat het publiek had in grote bedrijven, financiële instellingen en hebzuchtige topmanagers. 'Het enige dat wij kunnen doen is duidelijk maken - en vooral laten zien - dat niet alle bedrijven hetzelfde zijn.'

En verder in Shell Venster:

Shell wordt partner in een megaproject om via aardgas de grote steden in China leefbaar te maken Vanuit Rotterdam bestuurt het nieuwe Shell Chemicals Europe nu alle chemieactiviteiten in West-Europa, waarbij de fabrieken als 'loonwerker' fungeren 'Als we een verstandig beleid voeren, kan ons aardgas nog tientallen jaren haar unieke positie behouden', zegt president-directeur Henk Dijkgraaf van Shell Nederland Wat doet een historicus bij Shell? Of een filosoof dan wel een bioloog? Een portret van drie 'exoten'. In de rubriek De Medewerker vertelt Anita Lawa over haar parttime werk bij het pensioenfonds Shell Actueel met nieuws uit de wereld van de energie en Shell. Striptekenaar Michiel de Jong geeft zíjn visie op 'energie'.