Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT, 6 januari 2003

Team Altena:

Inbraak woning
GENDEREN: In een woning aan de Hoofdstraat in Genderen is ingebroken. De bewoners zijn het afgelopen weekend op vakantie gegaan. Een familielid ontdekte de inbraak en schakelde de politie in. De daders hebben het raam van de keuken, aan de achterzijde van de woning, met grof geweld opengebroken. Daarna hebben ze de gehele woning doorzocht. Omdat de gedupeerden nog niet terug zijn van hun vakantieadres is op dit moment nog onbekend wat er precies gestolen is. De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek ingesteld.

Inbraak in vrachtauto
HANK: Afgelopen nacht is er ingebroken in een vrachtauto op de Keizer Napoleonweg in Hank. Uit de vrachtauto zijn circa 50 dozen (a 6 flessen) met Paardendal wijn ontvreemd. De politie nam een aangifte op van de bestuurder van de vrachtauto en stelt een onderzoek in.

Team Dongen:

Ruiten van school vernield DONGEN: De beheerder van scholengemeenschap R.O.C. Middenbrabant heeft aangifte gedaan van vernieling van de 3 ruiten van ongeveer 1 vierkante meter aan de voorzijde van het schoolgebouw en 1 ruit van de eerste verdieping aan de voorzijde van het schoolgebouw. De vernielingen zijn gepleegd tussen zaterdag 04 januari 16.00 uur en maandag 06 januari 08.00 uur.

Politie gebruikt peperspray DONGEN: De politie gebruikte op maandag 6 januari peperspray om een agressieve arrestant onder controle te krijgen. De verdachte, een 24 jarige Dongenaar, bevond zich rond 11.45 uur in een winkel aan de Hoge Ham in Dongen. De man had echter een verbod om de winkel te betreden. Hij heeft in het recente verleden dit verbod al meer malen overtreden. De man weigerde gehoor te geven aan de sommaties van de bedrijfsleider om de winkel te verlaten. De bedrijfsleider schakelde hierop de politie in. De twee politieagenten vorderde de verdachte tot tweemaal toe om de winkel te verlaten. De verdachte was echter niet voor rede vatbaar en beledigde de politie agenten. Vervolgens pleegde hij dusdanig verzet bij zijn aanhouding dat er gebruik moest worden gemaakt van de peperspray. Tijdens de arrestatie sloeg de verdachte namelijk een van de agenten in het gezicht. De politieagenten liep hierbij overigens geen verwondingen op. Haar collega spoot vervolgens peperspray in het gezicht van de verdachte. De verdachte gaf daarbij zijn verzet op en liet zich zonder verdere agressie overbrengen naar het politiebureau. In het politiebureau kreeg de man medische verzorging om de effecten van de peperspray te reduceren. Hij kan rekenen op een proces-verbaal voor huisvredebreuk, belediging en het plegen van verzet tegen de politie.

Team Gilze en Rijen:

Spoorboom kapot gereden
RIJEN: Op maandag 06 januari 2003 omstreeks 11.15 uur reed een automobilist een van de spoorbomen van de spoorwegovergang aan Vijfeikenweg kapot. De 20 jarige automobilist verklaarde dat hij door de laagstaande zon verblind was geweest en niet gezien had dat de spoorbomen naar beneden kwamen. De Nederlandse Spoorwegen hebben het defect onmiddellijk gerepareerd. Tot de reparatie voltooid mochten de treinen slechts stapvoets de spoorwegovergang passeren. Rond 14.00 uur was de reparatie voltooid.

Team Waalwijk

Inbraak in school
WAALWIJK: Op zondag 05 januari 2003, omstreeks 19.30 uur is er ingebroken in een schoolgebouw aan de Eikendonklaan te Waalwijk. De daders vernielden de ruit van een nooddeur. Daarna gingen zij er vandoor met twee computers en een beeldscherm. De politie heeft nog de schoensporen in de sneeuw gevolgd, maar deze sporen liepen dood op een nabijgelegen parkeerterrein.

Team Oosterhout:

Fiets van viaduct boven op auto gegooid Onbekenden gooiden op zondagavond 05 januari rond 23.00 uur een fiets van het viaduct Slotlaan -Burgemeester Holtroplaan. De fiets kwam terecht op een juist passerende auto die onder het viaduct reed. De automobilist reed in zijn Peugeot 406 over het Wilhelminakanaal-Zuid, komende vanaf de richting A27. De fiets kwam vlak voor de auto terecht, waardoor de geschrokken automobilist over de fiets heen reed. Door de aanrijding raakte de rechterzijde van de auto beschadigd.

Bron: Jeroen Steenmeijer