Politie Zaanstreek-waterland

Getuigen gezocht
Op 31 december tussen 06.00 uur en 15.30 uur werd ingebroken in een flatwoning aan de Perim in Zaandam op de 11e etage. Men kwam de woning binnen door de voordeur met geweld in te trappen. Uit de woning werd onder andere een kluis gestolen. Vermoedelijk heeft men deze kluis vervoerd in een winkelwagentje en heeft men gebruik gemaakt van de lift van het flatgebouw. Mogelijk dat flatbewoners daar iets van hebben gezien. Deze getuigen worden verzocht de politie te bellen op nummer 0900-8844.


**
15:32 04-JAN-03
LOC: WORMERVEER, KRUISING PROV.WEG WESTZAAN - WEST GRAFTDIJK MET DE NED BENEDICTWEG

Verkeersconflict escaleert in zware aanrijding
De politie zoekt getuigen van een aanrijding tussen twee personenauto's waarbij een 42-jarige automobilist zonder vaste woonplaats door een 28-jarige automobilist uit Alkmaar in de berm werd gedrukt. Beide auto's werden daarbij zwaar beschadigd. Er vielen geen gewonden. De aanrijding was het sluitstuk van een verkeersconflict, dat nabij West Graftdijk was begonnen, na een inhaal manoeuvre van de Alkmaarder. De 42-jarige man had de Alkmaarder daarna weer ingehaald, maar op de N246 haalde deze de andere bestuurder weer in en minderde zijn snelheid. Toen beide auto's bijna stilstonden ontstond een lichte kop-staart botsing, waarna de Alkmaarder zo hard op de voorruit van de andere auto geslagen zou hebben, dat dit daardoor kapot ging. Daarop ging de 28-jarige automobilist er vandoor richting Wormerveer, achtervolgd door zijn opponent. Tijdens de daaropvolgende wilde rit heeft de Alkmaarder verschillende keren geprobeerd de andere auto van de weg te drukken. Op het stuk van de Provincialeweg tussen de Ned Benedictweg en de Kerkstraat te Wormerveer drukte de Alkmaarder de andere bestuurder via de middenberm naar de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer. Daarna keerden beide bestuurders en reden terug in de richting van Alkmaar. Bij de kruising met de Ned Benedictweg drukte de Alkmaarder de andere auto wederom in berm, maar reed daarbij tegen een betonblok, waardoor zijn auto door de zware schade niet meer verder kon. Door deze manoeuvre reed de andere auto een verkeersbord en een ANWB paal aan, maar de bestuurder stopte niet en reed door in de richting van Alkmaar. Getuigen die alles of een deel van deze levensgevaarlijke manoeuvres hebben gezien worden verzocht te bellen met de politie op nummer 0900-8844 Beide bestuurders werden aangehouden en moesten hun rijbewijzen inleveren. Ook hun auto's werden in beslaggenomen.


**
14:08 05-JAN-03

Diefstallen uit scholen
Uit een school aan de Tjalkstraat in Zaandam werden twee computers weggenomen, via een raam aan de kant van de Koningin Julianaweg. Dat gebeurde overdag rond 14.00 uur. Het raam zelf was bij een eerdere inbraak vernield en daarna met planken dichtgespijkerd. De politie kwam ter plaatse na een inbraakalarm, maar de daders waren reeds verdwenen. Gezien het tijdstip hebben mogelijk getuigen iets van de inbraak gezien. Zij worden verzocht de politie te bellen op nummer 0900-8844.

Een school aan het Gibraltar in Zaandam werd omstreeks 16.05 uur bezocht. Daar gooide men een ruit in met een steen en nam vervolgens eveneens twee computers uit die school weg. Ook trachtte men een beeldscherm weg te nemen, doch kon dit door de grootte niet door het kantelraam krijgen.

Om 19.05 uur was het raak bij een school aan De Weer in Zaandam. Ook hier gooide men met een steen een ruit in en wist vervolgens het raam te openen. Uit deze school nam men vermoedelijk een videorecorder weg.


**
19:14 05-JAN-03
LOC: ZAANDAM, STATENHOEK

Auto gestolen
In de afgelopen nacht of overdag werd een personenauto gestolen. Het betreft een rode Fiat Uno met het kenteken TZ-31-DL.


**
20:05 05-JAN-03
LOC: VOLENDAM, IRISSENSTRAAT

Diefstal uit woning
In de namiddag of begin van de avond werd ingebroken in een woning. Men kwam de woning binnen door een ruitje naast de voordeur in te slaan en daarna van binnenuit de deur te openen. Men nam een aantal kristallen Swarovski beeldjes mee en verliet de woning weer via een achterraam.


**
11:29 06-JAN-03
LOC: PURMEREND, PAMPUSSTRAAT

Diefstal uit kantoor bouwbedrijf
Vermoedelijk afgelopen vrijdag brak men in bij een kantoor van een bouwbedrijf. Het kantoor ligt naast een boxruimte in een flatgebouw. Men nam vrijwel de hele inventaris mee waar onder een kopieerapparaat, een koffiezetapparaat, geldkistjes, gereedschap en bouwmaterialen. Men kwam het kantoor binnen door het slot van de voordeur af te breken. Mogelijk dat flatbewoners iets van deze diefstal hebben gezien. Zij worden verzocht de politie te bellen op nummer 0900-8844. Via dezelfde inbraakmethode heeft men ook ingebroken in een opslagruimte van dat bouwbedrijf even verderop in de straat. Hier werd niets ontvreemd.

EINDE

---