LEEFBAAR-NEDERLAND

LEEFBAAR NEDERLAND kamerlid eist duidelijkheid


Leefbaar Nederland Kamerlid Jense is boos op de regering. De regering neemt volgens hem een loopje met de Tweede Kamer waar het gaat om zaken als de gekozen burgemeester en het referendum. Onder verwijzing naar de situatie die rondom het burgemeesterdebacle in Leiden is ontstaan, wil Jense duidelijkheid van de regeringspartijen wat deze vinden van de (direct) gekozen burgemeester.

Nadat eerst werd besloten om via een volksraadpleging burgers uit gemeenten (zoals Leiden) uit twee kandidaten te laten kiezen voor een gekozen burgemeester; nu ligt er weer een notitie die de mogelijkheid biedt om alles maar weer terug te draaien.

De arrogantie van de macht ten top. VVD en CDA hopen voldoende zetels te behalen om samen verder te kunnen regeren op basis van hun oude regentenmentaliteit. Terwijl de burgers 15 mei zo overduidelijk te kennen hebben gegeven van deze vorm van politiek af te willen. Het kan en mag niet zo zijn dat er maar een keer in de 4 jaar naar de burgers wordt geluisterd. Dat behoort bij meer belangrijke zaken te gebeuren die de burgers direct aangaan. Maar ook bij de benoeming van openbare bestuursfuncties zoals de burgemeester. En dat betekent dus niet alleen met verkiezingen van gemeenteraad; provincie- of landsbestuur, aldus Leefbaar Nederland Kamerlid Dick Jense.