Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 6-01-2003 Persberichten district Den Bosch

BEROOFD, `s-Hertogenbosch

Zondagmiddag is een 45-jarige in Den Bosch verblijvende drugverslaafde beroofd door een hem bekende drugverslaafde die zonder vaste woon- of verblijfplaats is. De beroving vond plaats op de Stationsweg in `s-Hertogenbosch, waar het slachtoffer door de verdachte om vijf euro gevraagd werd. Het slachtoffer weigerde hem geld te geven en werd vervolgens door de verdachte vastgepakt. Vervolgens kreeg hij een knietje in het gezicht waardoor hij een bloedneus opliep. Het slachtoffer verloor daarbij tien euro aan klein geld hetgeen door de verdachte werd opgeraapt. Het slachtoffer is behandeld in het ziekenhuis.

ALCOHOL IN HET VERKEER, Rosmalen

In de nacht van zondag op maandag is op de Graafsebaan in Rosmalen een 46-jarige Osse automobilist betrapt op het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

ALCOHOL IN HET VERKEER, Drunen

In de nacht van zondag op maandag is op de Kasteeldreef in Drunen een 44-jarige automobilist uit Waalwijk betrapt op het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

ALCOHOL IN HET VERKEER, `s-Hertogenbosch

In de nacht van zondag op maandag is op de Havensingel in `s-Hertogenbosch een 39-jarige automobilist uit Kerkdriel, betrapt op het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. De blaastest op het politiebureau wees uit dat de man zoveel gedronken had dat zijn rijbewijs is ingevorderd.

SNEEUWSPOREN LEIDEN NAAR INBREKERS, `s-Hertogenbosch

In de nacht zondag op maandag zijn twee inwoners van `s-Hertogenbosch, 18 en 19 jaar oud, aangehouden op verdenking van het plegen van twee bedrijfsinbraken. De politie stelde een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Jan Rijpstraat waar ingebroken was. In de sneeuw werden twee verschillende voetsporen aangetroffen die werden gevolgd. De sporen hielden op bij een opengebroken deur van een winkelpand aan de Boschmeersingel. In het pand bleek eveneens ingebroken te zijn. Aan de achterzijde werden dezelfde sporen weer opgemerkt en kon de politie hun speurtocht weer vervolgen. De speurtocht eindigde op de hoek van de Antwerpenstraat met de Gentstraat. Daar trof de politie de beide verdachten aan op een muurtje waar zij klein geld zaten te tellen. Op de grond lagen een breekijzer, handschoenen en een muts. Desondanks beweerden beiden dat zij niets met inbraken van doen hadden. Zij verklaarden dat zij net twee personen hard hadden weg zien rennen die de spullen achter hadden gelaten. Helaas voor beiden bleken er geen sporen van andere personen in de sneeuw aangetroffen en zijn zij beiden ingesloten op het politiebureau.

INBRAAK, Elshout

Zondagavond is er ingebroken in een bedrijf aan de d`Oultermontweg in Elshout. Nadat men een deur had geforceerd heeft men uit het bedrijf een kleine kluis met onbekende inhoud weggenomen.

FIETSER AANGEREDEN, `s-Hertogenbosch

Maandagmorgen is een over het fietspad van de Rietveldenweg in zijn woonplaats `s-Hertogenbosch fietsende 40-jarige man aangereden door een personenauto die werd bestuurd door een 38-jarige man uit Sleeuwijk. De automobilist reed over de Daviottenweg komende uit de richting van de Koenendelseweg gaande in de richting van de Rietveldenweg. Hij verleende vervolgens geen voorrang aan de fietser die daardoor werd aangereden. De fietser is met enkelletsel opgenomen in het ziekenhuis.