Korps: Groningen, plaats: Veendam 6-01-2003
Politiecellen Veendam weer in gebruik
Zeven cellen beschikbaar

Maandag 6 januari 2003

De cellen van het politiebureau in Veendam gaan vanaf vandaag weer open. De zeven cellen zullen in gebruik worden genomen voor arrestanten die op last van justitie in voorlopige hechtneis blijven zitten of voor het uitzitten van een opgelegde straf. Hiermee wordt de vaste capaciteit voor justitie verdachten uitgebreid. Het openbaar ministerie maakte reeds gebruik van politiecellen voor justitieklanten.

De bewaking voor de arrestanten in Veendam wordt verzorgd door de Dienst Vervoer en Ondersteuning van het Ministerie van Justitie in samenwerking met medewerkers van Regiopolitie Groningen. Regiopolitie Groningen huurt de arrestanten verzorgers van de DV en O in. Een groot deel van de kosten voor de justitieklanten komt ten laste van het Openbaar Ministerie, die daarvoor een vaste vergoeding aan Regiopolitie Groningen betaalt. Hiermee zijn de kosten voor insluiting niet volledig gedekt, waardoor de overige kosten door Regiopolitie Groningen zelf betaald worden.

Met deze uitbreiding voor justitieklanten krijgt Regiopolitie Groningen meer eigen ruimte voor het insluiten van verdachten die door de politie dagelijks worden aangehouden. De nu door justitie gebruikte celruimte in het cellencomplex aan de Rademarkt komt ter beschikking. De aanhouding van veelplegers kan daarmee door de politie beter worden opgepakt. Een deel van deze veroordeelden kon niet worden aangehouden of moest nog regelmatig door het openbaar ministerie worden weggestuurd in verband met het cellenprobleem.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)