Nieuwsbericht

maandag, 6 januari 200, 16.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Snelheidscontroles
Noord-Scharwoude - Heerhugowaard, zondag 5 januari 2003. Op zondagmiddag en -avond werden op de Schagerweg (100 km/u) in Noord-Scharwoude en de A.C. de Graafweg (80 km/u) in Heerhugowaard snelheidscontroles gehouden waarbij het volgende werd geconstateerd.
- Schagerweg
Maximumsnelheid: 100 km p/u
Aantal passanten: 450
Aantal overtredingen: 12
Hoogst gemeten snelheid: 144 km/u

- A.C. de Graafweg
Maximumsnelheid: 80 km p/u
Aantal passanten: 150
Aantal overtredingen: 1
Hoogst gemeten snelheid: 92 km/u

- Zondagavond werden snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg in Heerhugowaard waarbij het volgende werd geconstateerd. Maximumsnelheid: 80 km p/u
Aantal passanten: 1130
Aantal overtredingen: 43
Hoogst gemeten snelheid: 98 km/u

Rijden onder invloed van alcohol
Heerhugowaard, zondag 5 januari 2003.
Zondagmiddag werd een 52-jarige vrouw uit Oudorp aangehouden op de Westerweg. De vrouw reed daar als bestuurder van haar auto terwijl bleek dat zij alcohol had gedronken. Zij blies 720 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane waarde van 220 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurster werd ingevorderd.
Bergen, maandag 6 januari 2003.
In de nacht van zondag op maandag werd een 41-jarige man uit Broek op Langedijk aangehouden op de Ilp. Ook hij bleek alcohol te hebben gedronken en blies 420 ug/l. Dat is nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Politie zoekt getuigen
Marken Binnen, zondag 5 januari 2002.
De politie is op zoek naar getuigen van een aantal aanrijdingen tussen twee auto's op de Provincialeweg N246 tussen de Provincalewegen N244 en de N203. Deze aanrijdingen vonden plaats op zaterdag 4 januari tussen 15.00 en 16.00 uur. De bestuurders van beide auto's, een 42-jarige man uit Alkmaar en een 28-jarige man eveneens uit Alkmaar kregen, ruzie met elkaar over hun beider rijgedrag. Op de Provincialeweg N244 resulteerde dat in een kleine aanrijding. Toen een van de bestuurder was uitgestapt om verhaal te halen werd hij aangereden daar de andere bestuurder. Hierbij raakte niemand gewond. Nadat beide bestuurders waren ingestapt reden zij beiden verder in de richting van Koog aan de Zaan en bleven zij elkaar lastig vallen. Nadat beide voertuigen waren gekeerd enen weer terug reden in de richting van De Rijp ontstond wederom een aanrijding tussen beide voertuigen en een verkeersbord. Hierbij raakte een van de banden van de 28-jarige Alkmaarder lek. De andere bestuurder reed weg van de plaats van de aanrijding. Hij kon later in Alkmaar worden aangehouden. Beide auto zijn dermate zwaar beschadigd dat zij als total loss kunnen worden beschouwd. Na overleg met justitie zijn beide voertuig in beslag genomen. Ook werd het rijbewijs van de 28-jarige Alkmaarder ingevorderd. Van de andere bestuurder kon geen rijbewijs worden ingevorderd omdat hij niet over een rijbewijs bleek te beschikken. De politie wil graag in contact komen met getuigen van deze verkeersagressie. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard, telefoon 0900-8844.

Diefstal jetski
Alkmaar, maandag 6 januari 2003.
In het afgelopen weekend werd ingebroken in een bedrijf aan de Hazenkoog. Men kwam in het bedrijf door het vernielen van een toegangsdeur. Eenmaal in het bedrijf werden door de inbrekers nog een aantal deuren vernield. Vanuit een garage werd een jetski gestolen. Dit vaartuig is van het merk Yamaha, type Waveblaster 750 en is paars / geel en rood van kleur. De jetski stond op een speciale aanhanger die eveneens is verdwenen.

NOORDKOP

Diefstal bedrijfsauto
Petten, zaterdag 4 januari 2003.
Op zaterdagavond werd vanuit een bollenschuur bij een pand aan de Westerduinweg te Petten een pick-up bedrijfsauto ontvreemd. Het betrof een blauwe Mitsubishi L200 met kenteken 69-BD-XZ. Later op de avond werd de pick-up aangetroffen in Emmeloord. Achter het stuur zat een 30-jarige man uit Den Haag. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden op verdenking van diefstal en heeft inmiddels bekend.

Verlichtingscontrole
Den Helder, maandag 6 januari 2003.
Op maandagmorgen werd tussen 07.30 en 08.30 uur een verlichtingscontrole gehouden op de Schootenweg te Den Helder. De controle was gericht op de (brom)fietsverlichting van schoolgaande jeugd. Van de 50 gecontroleerde fietsen bleken er 6 defecte verlichting te hebben. De bestuurders kregen een bekeuring. Ook werden twee bestuurders van personenauto's bekeurd wegens het voeren van mislicht en wegens defecte verlichting.

Eenzijdig ongeval door gladheid
Middenmeer, maandag 6 januari 2003.
Op maandagmorgen omstreeks 11.15 uur reed een 35-jarige man uit Middenmeer over de Cultuurweg te Middenmeer. De man reed langzaam, maar doordat het wegdek besneeuwd was, raakte de auto in de slip. De auto raakte vervolgens op zijn kop in een naast de weg gelegen sloot. Omstanders konden de man uit het voertuig halen.

WESTFRIESLAND

Inbreker aangehouden
Zwaagdijk, zondag 5 januari 2003.
Op zondagavond omstreeks 19.00 uur werden twee mannen door een passant overlopen. De mannen probeerden in te breken in een bedrijfspand aan de Graanmarkt te Zwaagdijk. Zij waren bezig een gat te maken in een van de muren. Een van de mannen ging er vandoor in de richting Westfrisiaweg. Hierbij ging hij dwars door een sloot heen. De ter plaatse gekomen politie volgde het spoor met een politiehond. Het spoor ging in de richting Tolweg. Hier werd de man kletsnat aangetroffen. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau te Hoorn. Het ging om een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De andere verdachte wist met een personenauto te ontkomen.

Mishandeling
Hoorn, zondag 5 januari 2003.
Op zondagavond omstreeks 20.00 uur fietste een 19-jarig meisje uit Hoorn over de Roode Steen. Vanuit tegengestelde richting kwam een personenauto. De bestuurder hiervan stopte naast een geparkeerd staande auto om met een inzittende hiervan te kunnen praten. Hiermee werd de rijbaan geblokkeerd. Toen het meisje hier een opmerking over maakte stapte de bestuurder uit. Na een woordenwisseling werd het meisje in haar gezicht geslagen. Het meisje probeerde zich te verweren met een fietspomp, die zij in haar hand had. Dit mocht echter niet baten en het meisje moest met diverse verwondingen aan haar gezicht een shoarmazaak in rennen om in veiligheid te komen. De man kwam achter haar aan, maar omdat het slachtoffer zich in het toilet had verschanst, vertrok hij weer onder het uiten van bedreigingen. De man kon even later op het Keern in Hoorn worden aangehouden. Na te zijn verhoord is de man weer heengezonden. Hem is proces-verbaal aangezegd.

Inbraak woning

- Zwaag, zondag 5 januari 2003.
Tussen vrijdag 12.30 uur en zondag 20.20 uur werd er ingebroken in een woning aan de Klokketuin te Zwaag. De daders kwamen binnen door aan de achterzijde van het pand een raam in te gooien met een baksteen. Uit de tussenwoning werd stereoapparatuur, een GSM en een muziekbox ontvreemd.

- Andijk, maandag 6 januari 2003.
In de afgelopen drie weken is er ingebroken in een woning aan de Proefpolder te Andijk. Onduidelijk is nog hoe de daders zijn binnengekomen. Het hele pand werd doorzocht. In ieder geval wordt een televisie, een koffiezetapparaat en een GSM vermist.

Aanrijding met alcohol
Hoorn, zondag 5 januari 2003.
Op zondagavond omstreeks 22.50 uur werd een 70-jarige vrouw uit Hoorn aangereden door een 23-jarige man uit Hoorn in een personenauto. De vrouw liep, in verband met de gladheid van het trottoir, op de rijbaan van de Grote Oost in Hoorn. Zij werd van achteren genaderd door de automobilist. Toen hij de voetgangster zag, probeerde hij te remmen. Doordat ook de rijbaan glad was, raakte de auto in een slip en reed tegen de voetgangster aan. De vrouw liep hierbij lichte verwondingen op. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 735 ugl. Dat is ruim drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal en moest ook zijn rijbewijs inleveren.

Poging inbraak
Hoorn, zondag 5 januari 2003.
Op zondagavond omstreeks 23.40 uur werd door een getuige gemeld, dat twee personen bezig waren in te breken in een kapperszaak aan de Nieuwe Noord in Hoorn. De gewaarschuwde politie zag ter plaatse twee personen op een bromfiets rijden. Volgens een getuige zouden het de mogelijke inbrekers betreffen. Beide personen, een man een vrouw, beiden 34 jaar en afkomstig uit Hoorn, werden ter plaatse aangetroffen. Bij het pand werden verse inbraaksporen aangetroffen.

Aanrijding met letsel
Hoorn, maandag 6 januari 2003.
Op maandagmorgen omstreeks 05.40 uur reed een 45-jarige man uit Grootebroek in een personenauto over de Provincialeweg te Hoorn. Door onbekende oorzaak raakte hij de macht over het stuur kwijt en kwam met zijn auto tegen een lantarenpaal tot stilstand. De man werd met onbekend letsel ter observatie opgenomen in het Westfries Gasthuis te Hoorn.

Inbraak in bedrijf
Ursem, maandag 6 januari 2003.
Afgelopen weekend werd er ingebroken in een bedrijfspand aan het Nijverheidsterrein te Ursem. De daders kwamen binnen door het raam van de bedrijfskantine te forceren. Uit het pand werden een laptop en een rekenmachine weggenomen.