Royal Boskalis Westminster N.V.

PERSBERICHT No. 7 / 6 Januari 2003

Boskalis bij nieuwjaarsbijeenkomst:
prima prestatie in 2002, terughoudend over 2003

Tijdens de vandaag gehouden interne nieuwjaarsbijeenkomst van Koninklijke Boskalis Westminster nv sprak de heer R. van Gelder, voorzitter van de Raad van Bestuur, zijn tevredenheid uit over de gang van zaken in 2002: "Een mooie prestatie onder toenemend lastige omstandigheden". Hij refereerde daarbij aan eerder uitgesproken winstverwachtingen (plus ca. 5 - 10% t.o.v. 2001).

Eveneens gaf hij aan dat de terugkeer van Boskalis per 1 maart aanstaande in de Midkap-index de publiciteit en belangstelling rond het aandeel zal vergroten.

Ten aanzien van 2003 was hij terughoudend: "Op korte termijn wordt de wereld gedomineerd door politieke en economische onzekerheden en daar hebben wij baggeraars ook rekening mee te houden; we zullen de resultaten nemen zoals ze komen, meer kan ik er op dit moment niet over zeggen".
In dit verband werd gerefereerd aan krappere Europese overheidsbudgetten in het algemeen en de perikelen rond zandwinning in zuidoost Azië en de snel verslechterende situatie in de Nederlandse GWW-sector in het bijzonder.

Afsluitend sprak Van Gelder het vertrouwen uit dat Boskalis in 2003 vanuit een breed gespreide marktpositie, een goed gevulde orderportefeuille en zeer solide vermogensverhoudingen het beter zal doen dan menig concurrent, maar hield hij zijn gehoor tevens voor "alle zeilen bij te zetten voor een gedegen en behouden vaart". De doelstellingen voor 2003 zijn vooral gericht op een sterke concurrentiepositie in de markt en een solide (dividend)rendement voor aandeelhouders.

Voor nadere inlichtingen:
Roel Berends - Chief Financial Officer/Investor Relations Telefoon: 078 69 69 360/ 06 2001 0232
Telefax: 078 69 69 805
E-mail: r.t.berends@boskalis.nl