Ingezonden persbericht

AP/pr/03/0421

Tebodin sluit jointventure-overeenkomst met Lockwood Greene

Den Haag, 6 januari 2003 - Tebodin bv, Consultants & Engineers, heeft een jointventure-overeenkomst gesloten met het Amerikaanse ingenieursbureau Lockwood Greene, gevestigd te Spartanburg, South Carolina. De huidige samenwerking tussen Tebodin en Lockwood Greene wordt geïntensiveerd door de vestigingen van beide bedrijven in Duitsland en Rusland samen te voegen. Bovendien zullen de huidige Tebodin-vestiging in Warschau, alsmede de vestigingen van Lockwood Greene in Thailand, Singapore en China vanaf 1 januari 2003 gezamenlijk worden voortgezet.

Beide ondernemingen breiden hierdoor hun netwerk van kantoren uit en kunnen zo internationaal opererende opdrachtgevers - de zogenoemde 'global clients' - optimaal van dienst zijn.

Lockwood Greene staat wereldwijd opdrachtgevers in tal van sectoren bij op het gebied van engineering en realisatie van projecten. De onderneming is opgericht in 1832 en het hoofdkantoor is gevestigd in Spartanburg, South Carolina. Lockwood Greene telt 3.000 medewerkers, werkzaam in dertig kantoren, verspreid over de wereld. Lockwood Greene biedt als werkmaatschappij van J.A. Jones, Inc. een compleet pakket aan diensten voor elke projectfase, vanaf ontwikkeling tot onderhoud.

Tebodin, Consultants & Engineers - een werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep nv - is een onafhankelijk, multidisciplinair advies- en ingenieursbureau met een omzet van ruim ¤ 147 miljoen. Tebodin biedt opdrachtgevers wereldwijd de ervaring en deskundigheid van ruim 2.000 medewerkers op het gebied van chemie, fijnchemie en farma, infrastructuur, telecom, gebouwen, olie en gas, als ook voedingsindustrie en consumentengoederen. Tebodin beschikt over een netwerk van circa veertig kantoren, in met name West-, Midden- en Oost-Europa en het Midden-Oosten.

Nadere informatie: drs. A.C. Pronk, telefoon 070 3722121.