Gemeente Lisse

06-01-2003 De Cirkel wint vrijwilligersprijs

Voorzitter Lou Buyze van 'De Cirkel' ontving de prijs op 2 januari uit handen van wethouder Adri de Roon. Ook de dames Hardingsveld en De Rooij werden in het zonnetje gezet.

De prijs is een bronzen beeldje gemaakt door de Lissese kunstenaar Frans van der Veld.

Stichting 'De Cirkel' verleent al 15 jaar terminale thuiszorg in de Bollenstreek. Iemand die ongeneeslijk ziek is en gaat sterven, wil vaak thuis in de eigen vertrouwde omgeving verzorgd worden. Vrijwilligers van De Cirkel kunnen daarbij helpen. Zij houden rekening met de wensen van de patiënt en stellen zich in op diens omgeving. 'Er zijn' voor de patienten is volgens Lou Buyze dan ook het belangrijkste onderdeel van het werk.
'Dit werk is een onmisbaar onderdeel in de samenleving', aldus De Roon. De stichting heeft de prijs gewonnen vanwege de uitzonderlijke inzet van alle vrijwilligers in 2002 en de jaren daarvoor.

Het secretariaat van De Cirkel is gevestigd aan de Paulus Potterstraat 5, 2162 BS Lisse. Tel. 421797 of 06-51286733. Hulpaanvragen kunnen worden gedaan via huisarts of wijkverpleging of rechtstreeks bij het secretariaat.