J.M. MEULENHOFF BV

Meulenhoff/Manteau: van nu & straks, van noord & zuid

Uitgeverij J.M. Meulenhoff te Amsterdam en uitgeverij Manteau te Antwerpen slaan de handen in elkaar: ze gaan structureel samenwerken in een gezamenlijk te voeren, Nederlandstalig deelfonds onder de naam Meulenhoff/Manteau.

Meulenhoff/Manteau komt voort uit de behoefte van auteurs om zich aan beide zijden van de grens optimaal vertegenwoordigd te weten, en uit de ambitie van beide uitgeverijen om in noord én zuid een rol van betekenis te spelen in het literaire, culturele en maatschappelijke debat.

Samenwerkingsverbanden van Nederlandse en Vlaamse uitgeverijen beperkten zich tot nu toe tot de promotie en de verkoop van elkaars titels. Meulenhoff/Manteau raakt echter het hart van beide ondernemingen: de fondsvorming. Met het gezamenlijke deelfonds richten beide uitgeverijen zich uitsluitend op de gebieden waar Nederland en Vlaanderen raakvlakken hebben: in de literatuur, de taal, de cultuur en de geschiedenis.

Harold Polis (1970) is aangetrokken om vorm te geven aan Meulenhoff/Manteau. Hij is onder meer medewerker van de krant De Morgen en tot op heden fondsredacteur bij Nijgh en Van Ditmar.

De eerste titels van Meulenhoff/Manteau zullen verschijnen in het najaar van 2003. Verkoop en promotie zullen in Nederland worden verzorgd door uitgeverij J.M. Meulenhoff en in Vlaanderen door Standaard Uitgeverij. Daarnaast blijven uitgeverij J.M. Meulenhoff en uitgeverij Manteau ook elk hun eigen Nederlandstalige fonds voeren.