PERSBERICHT KENDRION N.V.

Verkoop Kendrion Precision Technology B.V.

De Directie van Kendrion N.V. deelt mede dat - in het kader van een verdere concentratie op haar kernactiviteiten - de verwachting is gewettigd dat binnenkort overeenstemming wordt bereikt met het management van Kendrion Precision Technology B.V. (voorheen opererend onder de naam Kendrion IP&S) te Ulft terzake de overname van een meerderheidsbelang in de onderneming en de aan haar gelieerde dochtervennootschap te Olomouc, Tsjechië. Het ligt in de bedoeling dat het management op termijn een 100% belang zal verwerven. De transactie heeft op de jaaReceived: from Hilten-MTA by hilten_01.vanhilten.romzet en de balans van Kendrion N.V. geen wezenlijke invloed.

Kendrion Precision Technology is gespecialiseerd in de engineering, productie en "just in time" levering van precisie plaatwerk, fijn mechanische metalen frames en hoogwaardige elektromechanische modules voor de document verwerkende- en medische industrie. In de vestiging te Ulft zijn circa 100 personen werkzaam. Dertig personen hiervan zijn actief op het gebied van engineering, prototype bouw en het maken van speciale gereedschappen. In de vestiging te Olomouc, Tsjechië zijn circa 70 personen werkzaam.

Zeist, 6 januari 2003
Kendrion N.V.

Voor nadere informatie:
De heer P. Veenema, telefoon: 030 * 69 97250

Profiel Kendrion N.V.

Kendrion N.V. is een internationaal opererende onderneming met circa 5500 medewerkers in 17 Europese landen. De activiteiten zijn ondergebracht in 3 business areas (Kendrion Industrial, Kendrion Distribution Services en Kendrion Automotive) waarbij de focus ligt op niche-markt leiderschap in business-to-business markten. Kendrion ontwikkelt en produceert componenten voor industriële afnemers en specifieke componenten voor de automotive industrie. Daarnaast is Kendrion dienstverlener op het vlak van distributie van en handel in kunststofhalffabrikaten.
Aandelen Kendrion noteren aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam. Karakteristiek voor Kendrion zijn gemotiveerd lokaal ondernemerschap, kwaliteitsmanagement in ruime zin en logistieke expertise.