Politie Gelderland-Midden

Ede, proces-verbaal voor inbraak, auto kwijt
Publicatiedatum: 06-01-2003

Tegen een 23-jarige inwoner uit Utrecht en een 24-jarige inwoner uit Nieuwegein wordt door de politie van Ede proces-verbaal opgemaakt. De twee werden daags voor kerst (24 december) op de Galvanistraat in Ede aangehouden. Zij probeerden bij een bedrijf computerapparatuur weg te nemen. Alert beveiligingspersoneel zag dit gebeuren en waarschuwde de politie.

Toen de politie arriveerde, kon zij de 23-jarige Utrechtenaar rond 3.00 uur aanhouden. Een andere verdachte wist aanvankelijk te ontkomen. Dankzij een direct ingesteld onderzoek kon de 24-jarige verdachte uit Nieuwegein echter enkele uren later (rond 6 uur) worden aangehouden. Ook werd een personenauto aangetroffen, die kennelijk door het tweetal gebruikt is.

Opgelost
De auto bleek op naam te staan van een zogenaamde `katvanger'. Dat zijn mensen die - veelal tegen betaling - meerdere kentekens op hun naam hebben staan, zonder dat zij eigenaar van de auto zijn. Op basis van afspraken met Justitie (`katvangersproject') kon deze auto worden vernietigd. Maar ook de inbraak kon worden opgelost. Dit lukte mede dankzij inspanningen van een speurhond, die een identificatie op geur kon uitvoeren. Ook lukte het de recherche dankzij andere informatie de inbraak op te lossen. Daardoor lukte het niet goederen buit te maken. Wel raakten de twee hun auto kwijt. In afwachting van de terechtzitting konden zij op 28 december weer naar huis.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
District West-Veluwe Vallei
politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
0318 - 688221

---