Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-01-2003 Persbericht cafepand te Beek uitgebrand (HP 18.15 uur) Maandag 6 januari 2003

Beek, cafépand geheel uitgebrand.
Maandagmiddag 6 januari 2003 heeft een grote uitslaande brand gewoed in een café gevestigd aan de Prins Mauritslaan te Beek. Het cafépand ging geheel verloren. Drie belendende percelen liepen lichte brand- maar vooral grote waterschade op. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.
De brand werd kort voor 15.00 uur gemeld op het moment dat er al sprake was van een grote brand. Vlammen schoten binnen enkele minuren door het dak van het café naar buiten.
De brand werd bestreden door de brandweerkorpsen van Beek en Sittard/Geleen. Vijf blusvoertuigen en dertig brandweerlieden waren ter plaatse. Omstreeks 16.15 uur kon de brandweercommandant het commando brand meester geven. Echter de verwachting is dat het nablussen nog enkele uren in beslag zal nemen. Het cafépand kan geheel als verloren worden beschouwd. De twee naastgelegen panden aan de Prins Mauritslaan liepen slechts lichte brandschade op maar wel grote waterschade. Beide panden zijn voorlopig onbewoonbaar. Een derde achterliggend pand liep slechts waterschade op. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Het verkeer over de Prins Mauritslaan werd geheel afgesloten en moest omgeleid worden via de Veldekelaan. In de onmiddellijke omgeving, met name in het centrum en de Veldekelaan, stagneerde de doorgang van het verkeer. Voordat het verkeer over de Prins Mauritslaan vrij gegeven wordt zal de gemeente eerst het wegdek met zout moeten bestrooien omdat het bluswater aanvroor.
Over de oorzaak van de brand kan nog niets gezegd worden. Pas nadat het vuur geheel gedoofd is en het pand zonder risicos betreden kan worden, zal een onderzoek naar de brandoorzaak worden ingesteld.