Stadsdeel Amsterdam Centrum


Beoordeling website Amsterdam-Centrum printversie
---

In november 2002 is in opdracht van het stadsdeel, door onderzoeksbureau Netpanel, een online onderzoek uitgevoerd naar de beleving en waardering van de website centrum.amsterdam.nl. Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van een panel van bewoners en gebruikers van de binnenstad.

Beoordeling

De eerste indruk van de ondervraagden is dat de site overzichtelijk, helder en duidelijk is. De op de site aangeboden informatie vindt men nuttig en de ondervraagden vinden de navigatie duidelijk, overzichtelijk, helder en snel. Ook het gebruiksgemak van de site wordt als goed beoordeeld.

Mogelijke verbeterpunten bij de informatievoorziening zijn de actualiteit, volledigheid en consistentie met andere gemeentelijke websites. Er is kritiek op de vormgeving en dan met name het eentonige kleurgebruik. Het aanbod van praktische informatie als emailadressen, agendas, verslagen en telefoonnummers kan verder verbeterd worden.

Tevreden

Het webteam is tevreden met de uitslag van het onderzoek en werkt er hard aan om de website verder te verbeteren. Zo is de homepage aangepast en zal in januari online gaan. Tevens wordt extra tijd besteed om de informatievoorziening op een aantal punten bij te stellen.

Centrumpanel

Naast een gebruikersonderzoek is een start gemaakt met het werven van inwoners en gebruikers van de binnenstad voor een online Centrumpanel. Om een representatieve groep samen te stellen is het stadsdeel momenteel nog op zoek naar kandidaten uit verschillende leeftijdscategorieën.

Het uiteindelijke panel zal via een online vragenlijst periodiek haar mening geven over de website en allerlei andere zaken die spelen binnen het stadsdeel, zoals bijvoorbeeld bestuurlijke kwesties.

Publicatiedatum: 19 december 2002