Stadsdeel Amsterdam Centrum


afvalstoffenverordening

Schoon is gewoon! Nieuwe afvalstoffenverordening printversie
---

Voor het stadsdeel Amsterdam-Centrum gaat in 2003 een nieuwe afvalstoffenverordening van kracht. Hierin staan de regels die in het centrum gelden bij het aanbieden en inzamelen van afval en huisvuil. Enkele belangrijke wijzigingen zijn:


* Voor bedrijven is het niet langer toegestaan om gebruik te maken van de glas- en papiercontainers.

* Er komt een verbod op "afvaltoerisme" (mensen van buiten het centrum die hun huisvuil in het centrum achterlaten).
* Het bezorgen van ongeadresseerd drukwerk op adressen waar een "nee/nee" of een "ja/nee" sticker is aangebracht is verboden.
* De nieuwe verordening gaat uitgebreider in op het gescheiden aanbieden van afval.

Werken
Bijna alle werknemers van het stadsdeel zijn op 1 januari vrij, het stadsdeelkantoor is dan gesloten. Maar de werknemers van de Reiniging zijn dan al hard aan het werk om de stad van vuurwerkafval te ontdoen. U kunt de mannen en vrouwen van de reiniging ook een goed begin van het nieuwe jaar bezorgen door geen huisafval aan te bieden op nieuwjaarsdag. 1 januari is namelijk geen normale vuilophaaldag. Verder zou het veel schelen als u zelf afval opruimt dat vaak blijft liggen na het afsteken van het vuurwerk. Denk hierbij aan de flessen die u gebruikt om vuurwerk af te steken, tassen en verpakkingen van het vuurwerk en alles wat u aan eten of drinken naar buiten heeft meegenomen.

Wij wensen iedereen een heel goed en schoon 2003!

Publicatiedatum: 30 december 2002