Nieuw-Vlaamse Alliantie


PR-stunt Danneels verandert niets aan schandalige behandeling Verstraeten (06/01/03)

Met een onuitgegeven staaltje van Belgische wafelijzerpolitiek tracht het aartsbisdom vandaag de blunder van Wezembeek-Oppem recht te zetten. De N-VA vindt het maar vanzelfsprekend dat opnieuw een Vlaamse pastoor de dienst mag uitmaken in Wezembeek-Oppem. De partij wenst pastoor Boon van harte alle succes toe en hoopt op een goede samenwerking met Jos Verstraeten. Daarentegen doet deze "koehandel in vermeend Vlaamsgezinde pastoors" niets af aan de schandalige behandeling van Jos Verstraeten. De N-VA blijft dan ook, samen met de parochianen van Wezembeek-Oppem, bij haar eis tot volledige eerherstel van pastoor Verstraeten.

De PR-stunt verandert voor de N-VA niets aan de vaststelling dat, net als in de negentiende eeuw, het aartsbisdom in de zaak-Wezembeek-Oppem de kant van de rijke Franstalige bourgeoisie koos. De aantijgingen tegenover pastoor Verstraeten blijven volstrekt ongegrond en berusten louter op klachten van kwaadwillige Franstalige politici. De leden van de lokale N-VA-afdeling en vele andere parochianen kunnen persoonlijk getuigen dat pastoor Verstraeten nooit of te nimmer misbruik heeft gemaakt van het preekgestoelte voor een Vlaamsgezind, laat staan een politiek, betoog. Het enige wat de man kan worden verweten is dat hij meeleefde met de lokale gemeenschap en de kant van de zwakste koos.

De koehandel bewijst dat in de Belgische Kerk de, alleszins Vlaamsgezinde, gedachten niet vrij zijn. Het aartsbisdom voert een personeelsbeleid op basis van vermeende politieke aanhorigheid. De repressie tegen de ene Vlaamsgezinde pastoor wordt met de mantel der liefde bedekt door de aanstelling van een andere vermeend Vlaamsgezinde pastoor. Wordt Staf Nimmegeers dra vervangen door Jef Ulburghs of geldt de politiek van het aartsbisdom enkel ten aanzien van Vlaamsgezinden?

Auteur:
Nieuw-Vlaamse Alliantie
Geert Bourgeois, algemeen voorzitter

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be

Start


---

English Français
Deutsch Castellano

Ledenblad
Volle Manen