Ingezonden persbericht
NIEUW WIJNEVENEMENT NAAST HORECAVA
Tegelijk met Horecava 2003, van 6 tot en met 9 januari, organiseren
Amsterdam RAI en The Wine & Food Association gezamenlijk een nieuw
wijnevenement. Gedurende vier dagen wordt een aantrekkelijk en
gevarieerd totaalprogramma gepresenteerd, waarbij kwaliteitswijn en
fijne gastronomische producten in het middelpunt staan.
Uit onderzoek gedaan tijdens eerdere, soortgelijke
beurzen is gebleken dat er onder professionals uit de
handel en betere horeca behoefte bestaat aan meer
praktijkgerichte evenementen van niveau op het gebied
van wijn en spijs.
Amsterdam is de meest geschikte locatie voor een
dergelijk evenement: het culturele hart van Nederland,
internationaal georiënteerd, zakelijk centrum van de
randstad én, met zeven sterrenrestaurants, tevens de
culinaire hoofdstad van ons land.
Voor de organisatie van het wijnevenement hebben
Amsterdam RAI en The Wine & Food Association de
krachten gebundeld. Amsterdam RAI levert sinds jaar en
dag professioneel maatwerk als het gaat om logistieke
knowhow en het organiseren van vakbeurzen. RAI
Amsterdam stelt voor de gelegenheid het Auditorium
beschikbaar, dat de ultieme accommodatie biedt voor een
succesvol evenement. The Wine & Food Association heeft,
onder leiding van Jan van Lissum, in de loop der jaren
een ruime ervaring opgebouwd in het opzetten van
informatieve, trendsettende en kwalitatief hoogstaande
activiteiten en evenementen.
De organisatoren verwachten zo'n 75 exposanten
(inkopers, handelaren en producenten van wijn en fijne
gastronomische producten) en 10.000 bezoekers. Voor het
evenement geldt een eigen toegangsbeleid, los van de
Horecava, waarbij horeca-eigenaren, handelaren,
slijters en inkopers welkom zijn.
Interessante activiteiten
Het programma is speciaal gericht op de professional
met passie voor zijn/haar vak: altijd geïnspireerd en
vernieuwend bezig met kwalitatief hoogstaande
producten, op zoek naar nog mooiere wijnen en/of
wijn-spijscombinaties. Op dit moment reeds bekende
programmaonderdelen zijn:
- de Nationale Huiswijncompetitie: voor restaurants,
cafés, brasserieën, enz., groter van opzet dan ooit
tevoren;
- de Grand Prix Saint-Hubert: de klassieker onder de
Nederlandse wijnproefwedstrijden;
- prijsuitreiking i.h.k.v. de Copa Jerez, de
sherry-spijswedstrijd voor restaurants.
Daarnaast een boeiend en breed scala aan presentaties
(met o.a. biologische wijnen), wijn-spijsproeverijen,
discussies en lezingen, waarbij alle facetten van de
hedendaagse hogere horeca aan bod komen. Verschillende
binnen- en buitenlandse coryfeeën uit de wereld van
wijn en gastronomie zullen hun medewerking verlenen.
Deelname en informatie Vanaf 12 augustus kunnen
bedrijven of instanties die geïnteresseerd zijn in
deelname of meer informatie contact opnemen met
Amsterdam RAI, Pirjo de Winkel, Product Manager, tel.:
020 - 549 22 98 of p.d.winkel@rai.nl
Informatie zal vanaf die datum tevens beschikbaar zijn
via The Wine & Food Association, Jan van Lissum, tel.
020 - 625 12 98, e-mail: winestone@wxs.nl