PERSBERICHT

01/08/2002








Nieuw wijnevenement naast horecava

Tegelijk met Horecava 2003, van 6 tot en met 9 januari, organiseren Amsterdam RAI en The Wine & Food Association gezamenlijk een nieuw wijnevenement. Gedurende vier dagen wordt een aantrekkelijk en gevarieerd totaalprogramma gepresenteerd, waarbij kwaliteitswijn en fijne gastronomische producten in het middelpunt staan. Uit onderzoek gedaan tijdens eerdere, soortgelijke beurzen is gebleken dat er onder professionals uit de handel en betere horeca behoefte bestaat aan meer praktijkgerichte evenementen van niveau op het gebied van wijn en spijs. Amsterdam is de meest geschikte locatie voor een dergelijk evenement: het culturele hart van Nederland, internationaal georiënteerd, zakelijk centrum van de randstad én, met zeven sterrenrestaurants, tevens de culinaire hoofdstad van ons land. Voor de organisatie van het wijnevenement hebben Amsterdam RAI en The Wine & Food Association de krachten gebundeld. Amsterdam RAI levert sinds jaar en dag professioneel maatwerk als het gaat om logistieke knowhow en het organiseren van vakbeurzen. RAI Amsterdam stelt voor de gelegenheid het Auditorium beschikbaar, dat de ultieme accommodatie biedt voor een succesvol evenement. The Wine & Food Association heeft, onder leiding van Jan van Lissum, in de loop der jaren een ruime ervaring opgebouwd in het opzetten van informatieve, trendsettende en kwalitatief hoogstaande activiteiten en evenementen. De organisatoren verwachten zo'n 75 exposanten (inkopers, handelaren en producenten van wijn en fijne gastronomische producten) en 10.000 bezoekers. Voor het evenement geldt een eigen toegangsbeleid, los van de Horecava, waarbij horeca-eigenaren, handelaren, slijters en inkopers welkom zijn.
Interessante wedstrijden
Het programma is speciaal gericht op de professional met passie voor zijn/haar vak: altijd geïnspireerd en vernieuwend bezig met kwalitatief hoogstaande producten, op zoek naar nog mooiere wijnen en/of wijn-spijscombinaties. Op dit moment reeds bekende programmaonderdelen zijn:

- de Nationale Huiswijncompetitie: voor restaurants, cafés, brasserieën, enz., groter van opzet dan ooit tevoren;
- de Grand Prix Saint-Hubert: de klassieker onder de Nederlandse wijnproefwedstrijden;

- prijsuitreiking i.h.k.v. de Copa Jerez, de sherry-spijswedstrijd voor restaurants.
Daarnaast een boeiend en breed scala aan presentaties (met o.a. biologische wijnen), wijn-spijsproeverijen, discussies en lezingen, waarbij alle facetten van de hedendaagse hogere horeca aan bod komen. Verschillende binnen- en buitenlandse coryfeeën uit de wereld van wijn en gastronomie zullen hun medewerking verlenen. Deelname en informatie
Vanaf 12 augustus kunnen bedrijven of instanties die geïnteresseerd zijn in deelname of meer informatie contact opnemen met Amsterdam RAI, Pirjo de Winkel, Product Manager Wine Select, tel.: 020 - 549 22 98 of p.d.winkel@rai.nl
Informatie zal vanaf die datum tevens beschikbaar zijn via The Wine & Food Association, Jan van Lissum, tel. 020 - 625 12 98, e-mail: winestone@wxs.nl