Socialistische Partij


SP roept op tot actie tegen nominale premies

31-12-2002 * De onzinnige en oneerlijke verhoging van de nominale ziektekostenpremie moet zo snel mogelijk van de baan. Met radiospots en actiekaarten gaat de SP komende weken mensen oproepen de politiek tot beter beleid op dit punt aan te zetten.

Agnes Kant Politieke partijen dienen duidelijkheid te geven of ze bereid zijn tot uitstel en nog beter afstel van deze heilloze nieuwe regeling per 1 januari, die massa's mensen in het verkeerde keelsgat is geschoten. Dat zal de `nieuwjaarsboodschap' zijn van de nr. 2 van de SP, Agnes Kant, tijdens een verkiezingsbijeenkomst op maandag 6 januari a.s. in het Lux-theater in Nijmegen.

De campagne-karavaan van de SP is maandag te gast bij de succesvolle afdeling in Nijmegen, de enige stad die bestuurd wordt door een coalitie van SP, GroenLinks en PvdA. Agnes Kant, die wordt vergezeld door de kandidaat-Kamerleden Paul Geurts en Mahmut Ercyas, zal in haar spreekbeurt naast een kritische analyse van regeringspolitiek inzake de nominale premies, ingaan op het SP-alternatief: verrekening via de inkomensafhankelijke AWBZ, waardoor de sterkste schouders de zwaarste lasten gaan dragen. Ook gaat ze in op andere alternatieven van haar partij inzake de zorg. Politieke actualiteiten zullen uiteraard ook aan bod komen.

De avond begint om 19:30 uur en eindigt rond 21:30 uur. De toegang is gratis.