Digitale Gemeente Houten

GroenLinks voert actie op station Houten.

vrijdag 3 januari 2003 - Bron: GroenLinks

Op maandag 6 januari voert GroenLinks in heel Nederland actie tegen de afbraak van het openbaar vervoer. In de avondspits (om 17.00 uur precies) zullen GroenLinksers op tal van NS-stations het fluitsignaal geven om de trein weer in beweging te zetten. Kamerleden en kandidaten van GroenLinks fluiten mee. Partijleider Femke Halsema is aanwezig bij de actie op Utrecht centraal station.

Ook op het station van Houten voert GroenLinks actie. De Houtense afdeling verzamelt om 18.00 uur bij het station. Er worden fluitjes + folders uitgedeeld.

Het kabinet Balkenende geeft geen geld uit voor nieuw spoor. Het extra geld voor onderhoud is zelfs onvoldoende om de huidige kwaliteit te handhaven. GroenLinks wil fors investeren in het spoor: in goed onderhoud, nieuwe lijnen en de kwaliteit van de stations.

Balkenende is doorgegaan met het Paarse beleid om de NS op te delen en de controle over de spoorwegen uit handen van de overheid te geven. De resultaten zijn vooralsnog funest. Daarom wil GroenLinks dat de overheid de regie terugkrijgt over het spoorbedrijf. Om te zorgen dat er voldoende treinstellen worden gekocht, de conducteur behouden blijft, de dienstregeling zonder haperen wordt uitgevoerd.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).