Ingezonden persbericht

Pupil van Jan de Rooy mikt op toernooi in Praag en Open NK

Gravenstijn hervat na vier maanden training


ROTTERDAM - Judoka Deborah Gravenstijn stapt maandag 6 januari voor de eerste maal sinds bijna vier maanden weer op de judomat. De pupil van Jan de Rooy maakt haar rentree, nadat ze op 12 september van het vorig jaar, in Veldhoven door chirurg Lim haar schouder werd geopereerd. De in Rotterdam woonachtige fysiotherapeute van de luchtmacht kampte al sinds mei 2002 met een blessure aan het gewricht.

Het hechten van de labrum en inkorten van de banden vergde op de operatietafel weliswaar maar een paar uur, maar zorgde voor vijftien weken van inactiviteit. Onder leiding van Jan Hermans en Hans Kroon werd in die periode wel hard gewerkt aan de voorbereiding op de rentree op de tatami.

Gravenstijn zal driemaal per week een technische training onder leiding van Jan de Rooy volgen en na zes weken overgaan op de reguliere wedstrijdtraining. Eerste doel van de nummer vijf van de Olympische Spelen van Sydney is deelname aan het internationale toernooi van Praag in het weekeinde van 15 en 16 maart. Dat evenement wordt volgens planning gevolgd door het Open Nederlands kampioenschap in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen in Rotterdam op zondag 23 maart.


Nadere informatie
Ardie den Hoed 06-53.45.05.23 of fastforward@euronet.nl