Ingezonden persbericht


Definitieve overeenkomst verkoop Kluwer Academic Publishers

Wolters Kluwer NV

6 januari 2003

Definitieve overeenkomst over verkoop van Kluwer Academic Publishers

Wolters Kluwer heeft bekend gemaakt dat de definitieve overeenkomst met de participatiemaatschappijen Candover en Cinven over de verkoop van Kluwer Academic Publishers, op 3 januari 2003 is bereikt. Na consultatie van de ondernemingsraad en de regelgevende autoriteiten, is de op 18 oktober 2002 aangekondigde overeenkomst afgerond. Vanaf 3 januari 2003 zijn Candover en Cinven de nieuwe eigenaren.

Kluwer Academic Publishers, met hoofdkantoor in Dordrecht, is gespecialiseerd in het aanbieden van hoogwaardige informatieproducten en -diensten aan onderzoekers bij universiteiten en bedrijven. Kluwer Academic Publishers is wereldwijd actief vanuit vestigingen in Dordrecht, New York, Boston, Londen, Lancaster (Verenigd Koninkrijk) en Moskou. De onderneming telt wereldwijd ongeveer 600 medewerkers en behaalde in 2001 een omzet van EUR 150 miljoen.

Met de verkoop van Kluwer Academic Publishers, werkt Wolters Kluwer verder aan de implementatie van haar strategie om zich te concentreren op marktleidende kernactiviteiten.

Candover en Cinven, beide toonaangevende spelers in de Europese participatiemarkt, nemen Kluwer Academic Publishers over voor een totale waarde van EUR 600 miljoen.