Ingezonden persbericht

Logicsoft wordt PC-Ware

Een nieuwe naam en internationale dienstverlening

AMSTERDAM, 20030106 -- Logicsoft heeft een nieuwe naam: PC-Ware. De Nederlandse marktleider op het gebied van licentiëring van software gaat sinds 1 januari 2003 verder onder de naam: PC-Ware Information Technologies BV. "De naamsverandering benadrukt de verbondenheid met het Duitse moederbedrijf PC-Ware Information Technologies AG en de andere Europese zusterbedrijven" aldus Harry van der Voort, algemeen directeur van PC-Ware Information Technologies BV. "Met de nieuwe naam willen we bevestigen dat wij een Europese IT-service provider zijn. PC-Ware is reeds bekend bij 48.000 relaties in Europa. De naam staat voor betrouwbaarheid en expertise op het gebied van Software Licentiëring en IT-services."

De expertise van het moederbedrijf op het gebied van IT-services en systeemoplossingen wordt gebruikt om deze services in geheel Europa aan te bieden. Ze completeren de bestaande core-business van het Nederlandse dochterbedrijf, het beheer van softwareportefeuilles. Hierin ziet de heer Van der Voort een substantieel voordeel voor de relaties in Nederland en de Benelux: "Onafhankelijk van de locatie kunnen onze relaties en de buitenlandse dochtermaatschappijen hun softwareportefeuille door PC-Ware laten beheren. Daarnaast kunnen zij ook gebruik maken van de andere diensten en services van PC-Ware op het bekende kwalitatief hoogstaande niveau."

PC-Ware Information Technologies AG heeft Logicsoft in januari 2001 overgenomen. Daarmee legde PC-Ware de basis voor een Europees netwerk met vestigingen in Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Oostenrijk en Duitsland. In april 2002 verkreeg PC-Ware een meerderheidsbelang in de Zwitserse systeem- en netwerkspecialist Bison Systems AG. Binnenkort wordt een vestiging in België geopend.

PC-Ware Information Technologies AG
PC-Ware is marktleider op het gebied van licentiëring van standaardsoftware in Duitsland en Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Leipzig. Het bedrijf met 550 werknemers is een van de leidende leveranciers in het Software Management marktsegment in Europa. Het bedrijf ziet zichzelf als een leverancier van compleet Software Management, Software Support and IT System Solutions. Partners van PC-Ware zijn onder andere Microsoft, IBM/Lotus, Novell, Attachmate, Network Associates, Cisco en Compaq. Sinds de oprichting van PC-Ware in 1990 is het bedrijf uiterst winstgevend en presteert het aanzienlijk beter dan de markt in het algemeen. Zie voor meer informatie over het moederbedrijf: www.pc-ware.de