Persberichten - 06/01/2003

(Euronext Brussels) - Groep Deceuninck verkoopt dochterbedrijf Deceuninck Recycling

Persbericht

Groep Deceuninck verkoopt dochterbedrijf

Deceuninck Recycling

Hooglede-Gits, 6 januari 2003. - Groep Deceuninck zet de activiteiten van de dochteronderneming Deceuninck Recycling stop op 28 februari e.k. Er werd reeds een koper gevonden voor de machines en het klantenbestand. Een sociaal plan is uitgewerkt voor de acht medewerkers. De recyclage van PVC, een activiteit die voornamelijk in de vestiging van Hooglede- Gits plaatsvindt, blijft echter behouden.

Deceuninck nam in 1989 de firma Rhéo S.A. over uit de groep van de Fabrique Nationale (FN) en de Generale Maatschappij van België. In december 1992 werd de naam gewijzigd in Deceuninck Recycling. Deze naam sloot beter aan bij de eigenlijke activiteit van het bedrijf, namelijk de recyclage van kunststofafval (voornamelijk niet- PVC-kunststoffen) tot palen en balken waarmee tuin- en stadsmeubilair vervaardigd werd. In 2001 boekte het in Andenne gevestigde dochterbedrijf een omzet van 0,69 miljoen euro, tegenover 0,71 miljoen euro in 2000. Zowel de omzetdaling als tegenvallende resultaten waren hoofdzakelijk te wijten aan de drastische vermindering van het aantal investeringsprogramma's van de Belgische overheden. Gezien Deceuninck Recycling de twee laatste jaren de vooropgestelde doelstellingen niet meer haalde, werd beslist om de activiteiten af te stoten. Het bedrijf stelde acht personen tewerk. Sinds verschillende jaren recycleert Deceuninck PVC resten van eigen extrusie en koopt het bovendien extern recyclaat aan. Hiermee worden profielen geëxtrudeerd die nadien bekleefd worden met een decoratieve folie. Deze activiteit, die voornamelijk in de vestiging van Hooglede-Gits plaatsvindt, wordt behouden. Groep Deceuninck is een geïntegreerde groep van wereldformaat, gespecialiseerd in de compoundering, het ontwerp, de ontwikkeling, de extrusie, de veredeling en de recyclage van kunststofsystemen en -profielen voor de bouwindustrie. Het bedrijf is actief in 32 landen, beschikt over 18 filialen (productie en/of verkoop) en telt wereldwijd 1763 medewerkers, waarvan 560 in Hooglede-Gits. Deceuninck is wereldwijd nummer drie in zijn sector en realiseerde in 2001 een geconsolideerde omzet van 350,6 miljoen euro. (Einde persbericht)


* * *
Noot aan de redactie: voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met: GROEP DECEUNINCK, François De Landsheer, tel. 051/23 92 20 of ANTHONISSEN & ASSOCIATES, Werner Keeris, tel. 02/230 52 60 of 0496/511 954. www.deceuninck.com


* * *

Bron: Deceuninck
Provider: Euronext Brussels