Socialistische Partij


Dagboek Palestina De initiatiefgroep 'Stop de bezetting' is zondag 5 januari 2003 aangekomen in Israël voor een bezoek van één week aan dit land en de bezette gebieden. De SP is lid van de initiatiefgroep en SP'er Hans de Boer maakt samen met onder anderen Gretta Duisenberg deel uit van de delegatie. Zijn activiteiten zullen dagelijks te vinden zijn op deze website.

Zondag 5 januari 2003
Vandaag landde de delegatie van 'Stop de bezetting' in Tel Aviv en maandag reist het gezelschap door naar Gaza-Stad. Hans de Boer: 'Deze reis moet de internationale aandacht richten op de problemen van de Palestijnen onder de Israëlische bezetting. Want wat nog steeds onderbelicht blijft is de invloed van die enorme repressie op het dagelijkse leven van Palestijnse burgers in de Gazastrook en op de West-oever. Met Gretta Duisenberg in de delegatie zijn we natuurlijk verzekerd van media-belangstelling, het is nu al een echte heksenketel en dat is precies wat we nodig hebben. Vanuit de VS en Europa moet meer druk uitgeoefend worden op Israël om de weg van vrede te kiezen, en daarvoor is het nodig de publieke opinie te mobiliseren'.

Hans de Boer Maandag 6 januari 2003
Gisteren heeft Israël bombardementen uitgevoerd als vergelding op een zelfmoordaanslag van de Islamitische Jihad die aan meer dan twintig burgers het leven heeft gekost. De Boer: 'De situatie is gespannen, dus we zullen vandaag wel zien wat nog precies onze bewegingsvrijheid is. Het is de bedoeling dat we eerst naar Gaza-Stad gaan en daarna nog een bezoek brengen aan een vluchtelingenkamp'. De delegatie van 'Stop de bezetting' zal naast vluchtelingenkampen ook enkele projecten bezoeken en proberen met zoveel mogelijk mensen te spreken.

Dossier Israel