Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 6-01-2003 3e persbericht 6 januari 2003

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Beroving
In het Winkelcentrum Woensel is maandag rond 17.30 uur een 16-jarig meisje uit Eindhoven van haar tas beroofd. Het meisje liep door het eerdergenoemde winkelcentrum met haar fiets aan haar hand. Plotseling werd zij door een bromfiets van achteren benaderd en werd aan de tas van het meisje, die om haar schouder hing, getrokken. Het meisje viel en de twee daders vluchtten met haar tas op de bromfiets richting de Veldmaarschalk Montgomerylaan. In de tas zaten een portemonnee met een bankpas en ruim 350 Euro.

Eindhoven: Verdachte met gestolen bromfiets aangehouden Na een achtervolging is maandag rond 15.15 uur op de Halvemaanstraat een 29-jarige Rotterdammer aangehouden. De politie zag de verdachte kort voor zijn aanhouding over de Halvemaanstraat rijden zonder helm en hield hem staande. Uit onderzoek bleek dat de verdachte niet in het bezit was van een rijbewijs en een bromfietscertificaat. Ook bleek dat de bromfiets als gestolen stond geregistreerd. De verdachte nam plotseling de benen. De politie kon de man na een achtervolging in de kraag pakken. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Vuurpijl richting politie gegooid
In de Heuvel Galerie is maandag rond 17.00 uur een 14-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. De jongen wordt verdacht van het gooien van een vuurpijl richting twee politieagenten. De agenten werden niet geraakt. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Helmond: Verlichtingscontrole
Op de Mierloseweg is maandagavond tussen 18.20 en 19.15 uur een verlichtingscontrole gehouden. Van de 25 gecontroleerde (brom)fietsers kregen 8 personen een bekeuring voor het niet in orde hebben van de verlichting van hun voertuig.

Helmond: Minderjarige automobilist veroorzaakt botsing Op de Jan van Scorelstraat is maandag rond 18.30 uur een 16-jarige jongen uit Helmond aangehouden. De verdachte jongen had kort voor zijn aanhouding op de kruising Jan van Scorelstraat Pieter Lastmanstraat een aanrijding veroorzaakt met de auto van zijn vader die hij zonder toestemming mee had genomen. De jongen reed vanaf de Pieter Lastmanstraat richting Jan van Scorelstraat. Op de kruising wilde hij linksaf slaan maar door de gladheid gleed de auto rechtdoor en botste tegen een aan de Jan van Scorelstraat geparkeerde auto. Door de klap botste de geparkeerde auto vervolgens tegen een betonnen tuinafzetting. De jongen is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Best: Snorscooter uit schuur gestolen
Uit een schuurtje behorende bij een flatwoning aan de Leemkuilen is in de nacht van zondag op maandag een donkerblauwe snorscooter van het merk Yamaha, type NEOs 25, gestolen. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken.

Deurne: Verkeerscontroles
Op de kruising Stationsstraat - Emmalaan is maandag een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 20 bekeuringen uitgedeeld. 19 voor het rijden door rood en 1 voor het niet handsfree bellen in een auto.

Gemert: Parkeercontrole tijdens weekmarkt
De politie heeft maandag de parkeerplaatsen in de omgeving van de weekmarkt gecontroleerd. Het gaat hierbij om parkeerplaatsen aan de Nieuwstraat, de Molenstraat, de Vroonhof en de Elisabethplaats. In totaal werden 20 bekeuringen uitgedeeld. 19 voor het ontbreken van de parkeerschijf en 1 voor het onrechtmatig parkeren op een invalidenparkeerplaats.

Leende/Heeze: Controle op aanwezigheid parkeerschijf Op de Margrietlaan is maandag tussen 17.00 uur en 18.00 uur een parkeercontrole gehouden. Hier kregen 11 automobilisten een bekeuringen omdat in het voertuig geen blauwe parkeerschijf aanwezig was. Ook werd een bekeuring uitgedeeld voor verkeerd parkeren. Ook in Heeze werd op de Kapelstraat maandag tussen 17.00 en 18.00 uur een parkeercontrole gehouden. Hier werden geen bekeuringen uitgedeeld.

Milheeze: Auto in greppel
Op de Hoevensebaan is maandag rond 12.45 uur een 26-jarige automobilist uit Milheeze met zijn auto in de rechterberm terechtgekomen. Hij verloor de controle over zijn voertuig en kwam aan de linkerkant van de weg in een greppel tot stilstand. De man liep een verwonding boven zijn oog op.

Someren: Snelheidscontrole
Op de Kanaaldijk Zuid zijn maandag tussen 12.40 en 15.30 uur 1.154 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 117 personen harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 149 km/u.

Veldhoven: Wateroverlast door hennepkwekerij
Na een melding van wateroverlast bij een woning aan de Provincialeweg werd maandagmiddag op de zolder van het pand een hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij bestond uit 250 planten. Deze en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Een 24-jarige verdachte bewoner van het pand is aangehouden. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.