Ingezonden persbericht


6-9 januari, Auditorium, Amsterdam RAI


Wine Professional 2003
Amsterdam Gastronomy

Beurzen en proeverijen, al dan niet met wijn in hoofd- of bijrol zijn er genoeg in Nederland. Volgens sommigen zelfs te veel en te vaak. Het belang om ergens aan deel te nemen, om je bedrijf te profileren, staat, zeker gezien het huidige economische klimaat, voor de meeste wijn-professionals vast. Maar waar en wanneer? Tijd is er nooit voldoende. En de evenementen waaraan je dan besluit deel te nemen, zijn vaak opgezet door organisaties met een ruime evenementenervaring, maar zonder knowhow van de kwaliteit van uw producten. Vanuit de vakhandel, de pers, het Nederlands Gilde van Sommeliers en de restaurants gingen steeds meer stemmen op dat hierin iets moest veranderen.

Vandaar dat Amsterdam RAI en The Wine & Food Association-Proefschrift de krachten hebben gebundeld voor een nieuwe formule: Wine Professional, een vakbeurs die anders is dan alle andere wijnbeurzen. Voor het eerst bestaat de organisatie uit mensen die ter zake kundig zijn op het gebied van uw producten!

Wat betekent dit voor de exposanten?

- een beurs met de juiste bezoekers door een streng toegangsbeleid
- volop interactiviteit tussen exposanten, bezoekers en organisatie
- geen dissonanten: niet te warm/koud, geen onaangename luchtjes, geen overdadige decibellen
- uitgebreide media-aandacht voor, tijdens en na afloop van Wine Professional
- de nadruk op wijn, maar ook (beperkte) ruimte voor fine food
- medewerking van binnen- en buitenlandse coryfeeën
- de perfecte locatie in Amsterdam, de gastronomische hoofdstad, centraal gelegen en met internationale allure
Kortom: Wine Professional wordt de beurs waar het gebeurt, waar men kan proeven, combineren, vergelijken en selecteren. Een sfeervolle ambiance om zaken te doen. Een eigentijds totaalpakket waar bezoekers en exposanten een jaar mee vooruit kunnen!

Deze vakbeurs voor iedereen die te maken heeft met wijn vindt plaats naast de Horecava, de grootste horecabeurs in de Benelux. Door het geheel eigen toegangsbeleid komt alleen de bezoeker die ú wilt ontmoeten: restaurateurs, chef-koks, slijters, sommeliers, traiteurs, enz.

Wine Professional neemt op zondag 5 januari een aanloop, met een middag voor consumenten. Speciale programmaonderdelen op deze dag zijn de 21e Grand Prix Saint-Hubert en de Graham s Trophy.

Voor meer informatie en/of inschrijformulieren: info@proefschrift.nl

Contactpersonen:
Pirjo de Winkel (Amsterdam RAI), tel. +31 (0)6 54 95 64 05 / +31 (0)20 549 22 98 Marie-Anne van der Steen (The Wine & Food Association), tel. +31 (0)20 625 12 98 Jan van Lissum (The Wine & Food Association), tel. +31 (0)6 11 31 79 11