Partij van de Arbeid

PERSBERICHT

PvdA-voorlichting

Binnenhof 1a

Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

Tel 070 - 318 3025/Fax 070 - 318 2800*

Den Haag, 3 januari 2003

Meer Rood op straat in De Kempen

In januari zijn alle PvdA politici dag in dag uit in het land. In alle steden en dorpen voeren lokale en provinciale politici samen met de andere PvdA leden campagne. Ze zijn vrijwel dagelijks op straat te vinden. Alle kandidaat Tweede Kamerleden, Eerste Kamerleden, Europarlementariers en vele andere PvdA-ers gaan dagelijks met drie bussen het land in om de campagnes in de steden en dorpen te ondersteunen. Zij bezoeken in 17 dagen minstens 50 steden en gaan met de lokale PvdA-ers de straat op onder de titel "Meer Rood op Straat".

Op maandag 6 januari gaat de verkiezingskaravaan, met onder anderen PvdA Tweede-Kamerleden Jeltje van Nieuwenhoven en Nebahat Albayrak naar De Kempen. De dag staat geheel in het teken van de leefbaarheid in de Kempen. De PvdA-delegatie gaan in vier teams uiteen. Ieder team bezoekt tussen 13.30 en 17.30 uur een gemeente in De Kempen.

Team A gaat naar Bergeijck. Vanaf 13.30 uur gaan de PvdA-ers in gesprek met kiezers en organisaties en drinken samen warme chocolademelk in het centrum van Bergeijck (voor supermarkt C1000). Onderwerpen die aan de orde komen zijn de reconstructie van het platteland, de zorgboulevard en het onderwijs.

Team B gaat naar Oirschot. Vanaf 13.30 gaan zij in Middelbeers in gesprek met agrariërs over de reconstructie van het platteland en bezoeken ze de Kempenhorst (VMBO). Aansluitend, rond 16.00 uur, nemen de PvdA-ers deel aan een rondetafelgesprek in de Beerse Kemphaan in Middelbeers. Leefbaarheid in de Kempen is het centrale thema tijdens dit gesprek.

Team C gaat naar Reusel-de Mierden. Rond 13.00 uur spreken de PvdA-ers in De Kei op bedrijventerrein De Hoef en Toerisme met vertegenwoordigers van ZLTO, BMF, IVN en SEAP over het agrarisch beleid en
natuurontwikkelingsmogelijkheden. Aansluitend spreken de PvdA-ers in Mariahof met ouderen over onder meer vergrijzing, welzijn en zorg voor ouderen. Rond 15.00 uur spreken de PvdA-ers op het schoolplein van basisschool Den Opstap in Hooge Mierde met ouders, leerkrachten en de directeur. Aansluitend spreken zij in De Schakel met de bevolking van Hooge Mierde. Tot slot gaan de PvdA-ers naar de markt in Reusel. Daar spreken zij met het winkelend publiek en voorbijgangers.

Team D gaat naar Bladel. Om 13.30 uur gaan de PvdA-ers in de Zandstraat in Casteren in gesprek met jongeren over de ins en outs van het startersproject voor jongeren in de kleine kern. Aansluitend wordt in dit kader ook een bezoek gebracht aan de lokatie van Coppens Diervoeding, die binnen afzienbare tijd ruimte biedt voor woningbouw. Om 15.45 uur is er een gesprek met ouderen over de behoeften en wensen van ouderen in de gemeenten. Vooral de thema's wonen, zorg, mobiliteit en zelfstandigheid komen hier aan bod.

Om 17.45 uur komen de teams weer samen in café de Kraai, Sniederslaan 5 in Bladel. Hier is er voor de pers een gelegenheid tot het stellen van vragen.

Om 20.00 uur is er een afsluitende regionale bijeenkomst in 'T Wapen van Bladel', Marktstraat 14. Het thema van deze bijeenkomst is de leefbaarheid in de Kempen. De PvdA zal daar haar bevindingen van die dag presenteren en in discussie gaan met de aanwezigen.



Partij van de Arbeid