Partij van de Arbeid

PERSBERICHT

PvdA-voorlichting

Binnenhof 1a

Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

Tel 070 - 318 3025/Fax 070 - 318 2800*

Den Haag, 19 december 2002

Meer Rood op straat in Purmerend

In januari zijn alle PvdA politici dag in dag uit in het land. In alle steden en dorpen voeren lokale en provinciale politici samen met de andere PvdA leden campagne. Ze zijn vrijwel dagelijks op straat te vinden. Alle kandidaat Tweede Kamerleden, Eerste Kamerleden, Europarlementariers en vele andere PvdA-ers gaan dagelijks met drie bussen het land in om de campagnes in de steden en dorpen te ondersteunen. Zij bezoeken in 17 dagen minstens 50 steden en gaan met de lokale PvdA-ers de straat op onder de titel "Meer Rood op Straat".

Op maandag 6 januari gaat de verkiezingskaravaan naar Purmerend. De PvdA-ers gaan om 13.15 uur in gesprek met passanten bij de Gamma, Einsteinstraat 10 in de Baanstee Purmerend-Noord. Vandaar uit gaan de PvdA-ers naar het Gildeplein waar zij samen met Wouter Bos gaan praten met de kiezers.

Vanaf 15.30 uur gaan de PvdA-ers uiteen in twee teams. Team A gaat naar de openbare basisschool De Boemerang, Zichthof 11, waar zij de meningen peilen van de ouders over de top elf folder van de PvdA. Rond 16.00 uur zijn de PvdA-ers te vinden in de bibliotheek en de wijkpost van de politie in de buurt van het Gildeplein. Ook hier gaan zij in gesprek met de kiezer en peilen zij de meningen over de top elf folder.

De PvdA-ers vervolgen hun weg naar het centrum van Purmerend waar zij tot 17.15 uur het winkelende publiek en de winkeliers aanspreken.

Team B gaat rond 16.00 uur in de wijk De Gors naar het politiebureau, de brandweerkazerne, het kantoor van PWZ, een zigeunerkamp en een woonwijk om daar de mening te peilen van de mensen over de top elf folder. Om 16.30 uur lopen zij richting het Beatrixplein waar zij tot 17.15 uur flyers zullen uitdelen onder de spitsreizigers op het NS- en busstation.

Van 19.00 tot 20.00 uur is er een nieuwjaarsreceptie in het zalencentrum Concordia, Koemarkt 45. Hier vindt een politiek debat plaats tussen de aanwezigen en de PvdA-ers. Het thema van dit debat is duurzaamheid in relatie tot de meningen die de mensen die dag hebben gegeven.