Gemeente Eindhoven

Persbericht: 24 december 2002

Maatschappelijk verantwoord ondernemen verdient een prijs!

Uitreiking 1e Eindhovense MVO-Award

Op maandag 6 januari 2003 wordt in het Evoluon voor de eerste keer de Eindhovense Award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) uitgereikt. Deze jaarlijkse prijs gaat naar het bedrijf of project dat heel concreet heeft laten zien bewust en op structurele wijze, vanuit de eigen verant-woordelijkheid te ondernemen met het oog op maatschappelijke belangen. De MVO-Award 2002 wordt uitgereikt door de heer J.C. Beerman, directeur Rabobank Eindhoven. Hij overhandigt de prijs tijdens de nieuwjaarsreceptie van het World Trade Center Eindhoven, NV REDE, Stimulus en Syntens in het Evoluon.

Een initiatiefgroep van Eindhovense ondernemers en de locale overheid heeft het afgelopen jaar verschillende initiatieven ontplooid om het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen op de agenda te krijgen. Eén van de concrete onderdelen is het instellen van de MVO-Award. De afgelopen maanden is een lijst van genomi-neerde projecten/ bedrijven opgesteld. Dit resulteerde uiteindelijk in 6 nominaties, voordrachten. De initiatiefgroep heeft vervolgens op basis van stemming de winnaar van de MVO-Award 2002 gekozen. Deze winnaar wordt 6 januari bekendgemaakt en ontvangt een sculptuur en een geldbedrag ter waarde van 5.000,- te besteden aan een MVO-activiteit. De initiatiefgroep MVO-Eindhoven bestaat uit vertegenwoordigers van de Brabants Zeeuwse Werkgevers, DAF Trucks NV, MKB-FOE, Ondernemerscontact De Hurk Rabobank Eindhoven, Start Foundation en de gemeente Eindhoven.

Nominaties
Onderstaande zes projecten / bedrijven zijn door de initiatiefgroep genomineerd: Nominatie 1: Van schoolplein naar buurtontmoetingsplein bij basisschool De Opbouw in Woensel. Meer informatie op www.mooizoeindhoven.nl
Nominatie 2: Buurtspeeltuin aan de Roosenburgstraat brengt mensen bij elkaar. Meer informatie op www.mooizoeindhoven.nl Nominatie 3: Geldrops bedrijf De Uitkomst geeft cliënten Meare eigen plek
Nominatie 4: Ondernemers bedrijvencontact De Kade reiken verslaafden de helpende hand
Nominatie 5: Duurzaam De Hurk: gemeente en bedrijventerrein slaan handen ineen
Nominatie 6: Bij 350-jarig fa. Knaapen staat mens centraal (www.knaapen.nl)

Wie, wat, waar en wanneer
De nieuwjaarsreceptie wordt gehouden op maandag 6 januari 2003 en vindt plaats in het Evoluon. De ontvangst is om 17.00 uur. Burgemeester Welschen houdt om 18.00 uur een nieuwjaarstoespraak waarna Rabobank directeur de heer Beerman de MVO-Award uitreikt.

Voor nadere informatie over de nieuwjaarsbijeenkomst kunt u contact opnemen met de heer Smeets van het WTCE (tel. 040-265 3653). Voor vragen over de MVO-Award belt u met de gemeente Eindhoven, tel. 040 238 2193.