Koninklijk Horeca Nederland

Persbericht Stichting Activiteiten Fastfood & IJsbedrijven

Finale het lekkerste broodje van Nederland, categorie Horeca Het Lekkerste broodje van Nederland groot succes

AMSTERDAM - 6 januari 2003 - Voor de 20ste achtereenvolgende keer is tijdens de Horecava in Amsterdam de wedstrijd "Het lekkerste broodje van Nederland" georganiseerd door de Stichting Activiteiten Fastfood & IJsbedrijven. Onder leiding van juryvoorzitter Johan van der Weerd werd in de Categorie Horeca tot winnaar gekozen Luciana Silva Rosso van Restaurant La Ruche in de Bijenkorf in Den Haag, met het broodje P King.

Het Lekkerste broodje van Nederland 2003 Naast een beker, medaille en een Culinaire reis kreeg de winnaar van de Hoofdsponsor van de wedstrijd, Hanos horeca Groothandelsbedrijven, de Hanos Bokaal uitgereikt.

Na de voorrondes, waar in totaal zo'n 60 personen aan hebben deelgenomen, waren er nog 12 finalisten overgebleven. Daarnaast was de winnaar van het vorig jaar Helma Kleyweg die al 4 keer deze wedstrijd heeft gewonnen automatisch geplaatst om haar titel te verdedigen. Het niveau van de creaties was dit jaar bijzonder hoog.

De deskundige jury bestond dit jaar uit: Johan v.d. Weerd, Voorzitter Stichting Activiteiten Fastfood-en IJsbedrijven, Thomas Lepeltak, Hoofdredacteur Stan Huygens Journaal, dagblad de Telegraaf, Joop Braakhekke, Eigenaar restaurant `Le Garage, Erik Klop, Hoofdredacteur vakblad Snackkoerier, Gary de Boer, Culinair adviseur Hanos , Leo van Eeghem Voorzitter sector Restaurants Koninklijk Horeca Nederland, Patricia van Dobben, Eigenaar Eetsalon van Dobben.

Uitslag Categorie Horeca


1. Luciana Silva Rosso, Broodje P-King, Restaurant La Ruche- Bijenkorf, Den Haag

2. Jack Heijkoop Broodje Roll/up, Gasterij Den Dis, Bladel
3. Richard Theisen, Pim Pam Pet, HMS - Host, Schiphol
Sponsorprijzen

Koppert Cress BV

Luciana Silva Rosso

Broodje P-King

Pastridor

Richard Theisen

Pim Pam Pet

Meer informatie: www.wedstrijden.nl