Ingezonden persbericht

Wassenaar, 11 december 2002

Aan: onze toeristische, journalistieke relatie

Geachte heer/mevrouw,
Vakantie- en attractiepark Duinrell biedt het komend seizoen weer volop vermaak voor iedereen. Wij informeren u er graag over op de vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht op dinsdag 7 januari 2003 in onze stand in hal 8 nummer C.094. In de stand en de perskamer ligt onze persinformatie voor u klaar.

Eind september zonden wij u onze geheel vernieuwde brochure: "Vakantiepark Duinrell Bron in de Duinen" met een uitvoerige beschrijving van alle faciliteiten van Duinrell.

Terugblik seizoen 2002
Ondanks de extreme weersomstandigheden in het hoogseizoen en de herfstvakantie is Duinrell toch gematigd tevreden over het seizoen 2002. Met name door de bezetting van de Duingalows ligt het aantal bezoekers iets boven 2001. In 2001 kon Duinrell 1.289.991 gasten verwelkomen en in 2002 1.290.891. Dit aantal is exclusief de gasten in de 'mobile homes'. Het Tikibad passeerde de grens van 700.000 bezoekers. De omzet groeide naar 21.8 miljoen euro, inclusief horeca. (Het boekjaar loopt van november tot en met oktober.)

Het belangrijkste nieuws van seizoen 2003:

Vakantie- en attractiepark Duinrell is aankomend seizoen een bron van veelzijdigheid:
- Onze jongste gasten kunnen klimmen en klauteren in Rick's gloednieuwe indoorspeeltuin waarvan we de naam op de vakdag bekend maken;
- Kinderen vanaf acht jaar kunnen leren duiken in het Tikibad;
- Door de bouw van 55 nieuwe Duingalows komen er nog luxere verblijfsmogelijkheden op het landgoed;

- In het bosgebied ligt een spectaculair touwbrugparcours;
- Upgrading en thematisering van het park.

Indoorspeeltuin
Op 12 april 2003 gaat bij de opening van het attractieparkseizoen ook de nieuwe indoorspeeltuin open. Onze jongste gasten kunnen veilig klimmen, klauteren en glijden op deze nieuwe attracties. De unieke combinatie van speelstructuren, luchtkussens en attracties zorgt voor één groot speelfestijn!

Kinderduiken
Tikibad Duinrell biedt met het Padi Sealteam de unieke mogelijkheid tot kinderduiken. Kinderen vanaf 8 jaar leren in groepjes van zes met een ervaren instructeur op een avontuurlijke en educatieve manier duiken. Zowel volwassenen als kinderen kunnen via duikschool Duinrell het PADI brevet halen, maar ook een introductieduik leren. De duikschool heeft elke ochtend, woensdagmiddag en in de weekenden de beschikking over de onderwaterwereld van het tropische Tikibad.

Duingalows
Vanaf april 2003 staan er voor onze gasten 55 nieuwe zespersoons Duingalows, type C met diverse extra's en een zeer mooie, ruimtelijke ligging klaar. Extra comfort zoals een vaatwasser, waterkoker en broodrooster is te vinden in de inrichting. Vlakbij de Duingalow ligt een speciale kinderspeelplaats. Een aantal van deze Duingalows is speciaal aangepast voor gezinnen met een baby. Zowel de gasten, die in een Duingalow verblijven, als de campinggasten hebben in de zomer gratis toegang tot het attractiepark.

The Rope Challenge
In samenwerking met Duinrell introduceert Green Adventures "The Rope Challenge": een spannend, uitdagend en grensverleggend touwbrugparcours. Na vijftien verplaatsingsopdrachten op zes meter hoogte tussen de bomen wordt het parcours afgesloten met een echte abseilafdaling. Lekker actief bezig zijn met het hele bedrijf, de vereniging of het gezin in de beboste duinen van Duinrell. Deze uitdaging is uitstekend te combineren met een congres, feest of uitgebreid diner in het Party- en Congrescentrum de Kikkertuin. Wij begroeten u graag op de vakdag in Utrecht en natuurlijk op Duinrell in Wassenaar.

Met vriendelijke groet,

Annejette Scheer