Provincie Drenthe

Nieuwjaarsbegroeting Provincie Drenthe met een "licht verkiezingstintje"

Assen, 2 januari
Persberichtnummer 03-001



De nieuwjaarsbegroeting van de provincie Drenthe wordt dit jaar muzikaal opgeluisterd door Erikah Karst, het Duo Karst en The Salt Lake City Jazzband. Het provinciaal bestuur nodigt alle inwoners van Drenthe uit erbij aanwezig te zijn.

De nieuwjaarsbegroeting staat in het teken van de provinciale statenverkiezingen. De deelnemende partijen presenteren zich op een kleine verkiezingsmarkt. Dit als voorproefje op de komende verkiezingen voor provinciale staten in maart. Hiermee draaien zij zich alvast warm voor de provinciale verkiezingscampagne die eind januari van start gaat. In de daaropvolgende weken presenteren de partijen en de (kandidaat)statenleden zich onder meer via: themadebatten, een provinciale stemwijzer, gastcollege's op middelbare scholen en een Open Huis op zaterdag 8 maart, uitmondend in de statenverkiezingen van dinsdag 11 maart.

De optredende artiesten hebben ieder hun sporen in de muziek verdiend, zij het op heel verschillende (wereld)niveaus. Erikah Karst staat aan het begin van een internationale carrière waarbij zij vooral successen en bekendheid geniet in Engeland en de Verenigde Staten van Amerika, het Duo Karst is al vele jaren een vertrouwd gezicht bij liefhebbers van het Drentse lied en The Salt Lake City Jazzband is regelmatig te gast op nationale en internationale Jazzfestivals.

De feestelijke nieuwjaarsbegroeting van de provincie Drenthe wordt gehouden op dinsdag
7 januari vanaf 16.00 uur in het provinciehuis aan de Westerbrink in Assen. Het formele deel van de nieuwjaarsbegroeting is kort en bestaat uit een nieuwjaarstoespraak van de Commissaris van de Koningin, de heer A.L. ter Beek.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl