Partij van de Arbeid

Persbericht:

PvdA-kamerlid Mariëtte Hamer pleit voor vervolg experimenten Tieneropvang

In aansluiting op de campagne Meer Rood op Staat bezoekt PvdA kamerlid Mariëtte Hamer, woordvoerder kinderopvang en onderwijs, op dinsdag 7 januari kinderdagverblijf het Lijsternest in Zoetermeer. Een van de problemen waar men in Zoetermeer mee te maken heeft is de opvang van tieners.

Voortzetting tieneropvang

In Zoetermeer en andere gemeenten was het de afgelopen jaren mogelijk om via de experimentenregeling Tieneropvang voor tieners passende activiteiten te organiseren.

Deze regeling loopt nu af, zonder dat er zicht is op een vervolg. Dat betekent dat de tieners niet meer adequaat kunnen worden opgevangen.

Kamerlid Mariette Hamer: "Het kabinet moet met een definitief standpunt komen over de tieneropvang. Zolang dit standpunt er nog niet is, moeten de experimenten in ieder geval qua financiering doorlopen. Het kan niet zo zijn dat de experimenten nu aflopen, zonder dat er zicht is op een vervolg. De tieners mogen niet op straat komen te staan.".

Mariette Hamer zal haar voorstel hiervoor in Zoetermeer nader toelichten.

Het bezoek in Zoetermeer start om half 11 bij de Buitenschoolse Opvang het Lijsternest, Hitchcockstrook 24a te Zoetermeer. Om 11.15 wordt een bezoek gebracht aan het Kinderdagverblijf het Lijsternest, Hitchcockstrook 24. Ook hier wordt weer gesproken over het open deuren beleid. Maar ook over de voor en vroegschoolse educatie en de ontwikkelingen in het aanbod buitenschoolse opvang en brede school. Vanaf 11.45 uur gaat Mariette naar de Kidsclub, de Leyens, Broekwegschouw 207 (op loopafstand van Lijsternest). Hier zal Mariette o.a eten met de kinderen.

Kinderopvangtournee

Kamerlid Mariette Hamer bezoekt naast het Lijsternest in Zoetermeer de komende dagen ook verschillende kinderdagverblijven in andere gemeenten. Tijdens deze bezoeken spreekt zij met ouders, medewerkers en andere betrokkenen over de problemen in de kinderopvang. Dit zijn o.a. de stijgende kosten van de kinderopvang, het tekort aan zeggenschap van ouders en de gebrekkige organisatie van de tussenschoolse opvang. De PvdA presenteert daarbij een plan waarmee deze knelpunten worden opgelost.

Vervolg-tournee

De kinderopvangtournee wordt vervolgd op o.a


* woensdag 8 januari te Amsterdam, Zuider-Amstel bij kinderdagverblijf het Stampertje (o.a. over de medezeggenschap van ouders)
* donderdag 9 januari te Delft

* vrijdag 10 januari te Maassluis

* dinsdag 14 januari te Zwijndrecht

* woensdag 15 januari te Rotterdam

* maandag 20 januari te Rotterdam