GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 6 januari 2003 14:05
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
GroenLinks presenteert morgen plan integratie minderheden

( 6 januari 2003)

Die middag presenteert GroenLinks een code voor veilig tatoeëren en piercen. Dinsdag 7 januari zal Femke Halsema met Kamerlid Naïma Azough een bezoek brengen aan de deelgemeente Delfshaven in Rotterdam. Het thema integratie zal bij dit bezoek centraal staan. Aan het eind van het werkbezoek presenteren zij een plan met voorstellen voor de verbetering van de integratie.

Het plan bevat een reeks maatregelen om de integratie te bevorderen, de kansen van achterstandsgroepen te vergroten en om het ontstaan van witte en zwarte wijken en scholen te bestrijden.

Programma:

- 11.00 uur: Bezoek aan basisschool De Boog, wijk Schiemond, Kedoestraat 102, Rotterdam: Gesprek met leerkrachten en ouders
- 12.00 uur: Stadswandeling door wijk Schiemand o.l.v. Opbouwwerk Delphi
- 13.00 uur: Presentatie plan in wijkcentrum Schiemond, dempostraat 143
Die middag presenteert GroenLinks een code voor veilig tatoeëren en piercen. GroenLinks wil landelijke regels voor veiliger, schoner en meer verantwoord tatoeëren en piercen. Het kamerlid Evelien Tonkens presenteert deze voorstellen, samen met Sioux van Dijk (Dwars, jongerenorganisatie GroenLinks) om 13u in studio House of Tattoos, Haarlemmerdijk 130 in Amsterdam. De GGD Amsterdam neemt de code in ontvangst en zal reageren.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -