Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-01-2003
Persberichten district Heuvelvelrug, 09.20 uur

Inbrekers op heterdaad aangehouden

LEERSUM- In de nacht van 6 op 7 januari heeft de politie omstreeks 00.50 uur drie verdachten op heterdaad aangehouden. De politie kreeg een melding dat er rond een winkel aan de Rijksstraatweg twee personen zich verdacht ophielden. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen zij al gauw dat er een raam was opengebroken. Eenmaal binnen konden zij twee mannen, een 37-jarige man uit Amsterdam en een 41-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats op heterdaad aanhouden. De mannen hadden zich verstopt onder de toonbank in de winkel.

Er was gemeld dat de verdachten uit een auto waren gestapt, deze moest in dezelfde straat geparkeerd staan. Op een parkeerplaats troffen agenten de derde verdachte aan, een 43-jarige man uit Spanje. Alle drie de mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verder verhoor.

Ongeval letsel

VEENENDAAL- Op maandagmorgen 6 januari omstreeks 11.15 uur heeft er een ongeval letsel plaatsgevonden op de kruising met de D.S van Schuppenstraat en de J.P.C Leinweberstraat.

Een 57-jarige bestuurster uit Veenendaal reed over de D.S van Schuppenstraat, komende uit de richting Gortstraat. Op het kruispunt verleende de vrouw geen voorrang aan de voor haar van rechts komende 48-jarige bestuurder uit Veenendaal. Hierdoor ontstond tussen beide voertuigen een aanrijding. De vrouw liep door dit ongeval letsel op aan haar borst.

Snelheidscontrole

AMERONGEN- Op maandagmorgen 6 januari tussen 10.00 en 12.00 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Koningin Wilhelminaweg. In totaal zijn er 816 voertuigen gecontroleerd. Hiervan ontvingen 56 bestuurders een boete voor het overtreden van de maximumsnelheid van 50 km/u. de hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u.

Zware mishandeling

WIJK BIJ DUURSTEDE- In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 januari heeft er omstreeks 02.00 uur een zware mishandeling plaatsgevonden nabij de Veldpoort.

Twee meisjes, een 16-jarige meisje en haar vriendin ( leeftijd onbekend) uit Wijk bij Duurstede liepen richting de brug nabij de Zandweg. Vlak voor de Veldpoort zagen zij hoe een oudere vrouw aan kwam fietsen, deze begon met haar fiets op drie jongens in te rijden. De meisjes lachten hierom en wilden doorlopen. Toen zij de vrouw en de jongens wilden passeren, richtte de vrouw haar aandacht op de beide meisjes. De vrouw begon met haar fiets op één van de meisjes in te rammen en begon hard te schreeuwen.

Toen beide meisjes door wilde lopen, kwam de vrouw hard achter hen aan fietsen. Één van de meisjes kon opzij springen, de andere ( 16 jaar) stond midden op het kruispunt. Vervolgens heeft de vrouw het meisje meerdere malen met haar fiets geramd en aan haar haren getrokken, tevens heeft ze op het meisje ingeslagen en geschopt.

Toen omstanders de vrouw van het meisje konden aftrekken, liepen beide slachtoffers door. Nog geen twee meter verder, stond er ineens een man naast het meisje ( 16 jaar), deze man was een vriend van de oudere vrouw. De man heeft het meisje opzettelijk een aantal keer hard tegen haar hoofd geslagen, waardoor het meisje bewusteloos op de grond viel. Door deze mishandeling heeft het meisje een hersenschudding, zware kneuzingen en een aantal blauwe plekken opgelopen. De politie heeft de zaak in onderzoek.