Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-01-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.30 uur

33-jarige autokraker aangehouden

UTRECHT- In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 januari heeft de politie op heterdaad een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij had even daarvoor op de Oudegracht een ruitje van een auto ingetikt en zat nog in de auto.

Om 03.35 uur kregen agenten de melding dat aan de Oudegracht een ruit van een auto was ingeslagen en dat de dader nog in de auto zat. Ter plaatse troffen de agenten een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats achter het stuur aan. De verdachte is aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Aangehouden dronkelap bleek nog gezocht

UTRECHT Maandagmiddag 6 januari hield de politie in Hoog Catharijne een 62-jarige man aan voor openbare dronkenschap. Aan het bureau bleek dat hij mocht blijven omdat hij nog een aantal zaken had openstaan.

Om 16.10 uur werd de politie gezonden naar het Radboudkwartier waar een 62-jarige man uit s Hertogenbosch in elkaar was gezakt. De man kwam zeer verward over en er werd een ambulance bij geroepen. Ambulancepersoneel constateerde dat de man gewoon heel veel gedronken had. Hierop werd de Boschenaar aangehouden voor openbare dronkenschap. Op het politiebureau bleek dat de man gesignaleerd stond omdat hij nog voor twee eerdere feiten was veroordeeld, maar nog niet de straf had uitgezeten. Hij kon dus meteen blijven en is ingesloten op het politiebureau.

Met te veel alcohol op achter het stuur

UTRECHT Drie automobilisten liepen in de nacht van maandag op dinsdag tegen de lamp toen bij verschillende controles in de stad bleek dat zij met te veel alcohol op achter het stuur zaten.

Maandagavond 6 januari werd de politie om 20.25 uur gezonden naar de Anton Geesinkstraat, waar een automobilist en een fietser ruzie hadden na een kleine aanrijding. Ter plaatse roken agenten bij de 59-jarige bestuurder van de auto, uit Utrecht, een sterke dranklucht. Een eerste blaastest wees uit dat hij te veel had gedronken. Hierop is de automobilist aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ademanalyse wees uit dat hij 725 ug/l (1,7 promille) alcohol in zijn lichaam had. Dit is meer dan drie keer de maximaal toegelaten hoeveelheid. Het rijbewijs van de Utrechter bleek vorig jaar ongeldig te zijn verklaard door het CBR. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Om 00.50 uur controleerden agenten een automobilist die net uit de parkeergarage aan de Springweg kwam rijden. De blaastest wees uit dat de 38-jarige bestuurder uit Utrecht te veel had gedronken. Ademanalyse op het bureau wees uit dat hij 625 ug/l (1,55 promille) alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Een 35-jarige automobilist uit Utrecht negeerde om 02.25 uur een stopteken toen agenten hem op het Ledig Erf wilden controleren. Hij ging er met hoge snelheid vandoor, waarop de agenten de achtervolging inzetten. Op de Kornalijnlaan is de bestuurder vervolgens aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag. Tevens bleek dat hij te veel had gedronken. Ademanalyse wees uit dat hij 626 ug/l (1,55 promille) alcohol in zijn lichaam had. Voor beide strafbare feiten is proces verbaal tegen de Utrechter opgemaakt.

Snelheidscontroles

UTRECHT Maandag 6 januari heeft de politie op verschillende locaties in de stad snelheidscontroles gehouden.

Van 20.00 uur tot 22.00 uur werd gecontroleerd op de Amsterdamsestraatweg. Hier geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De snelheid van 538 autos werd gemeten. 132 bestuurders reden te hard en ontvangen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/u.

Van 15.30 uur tot 18.00 uur werd gecontroleerd op de Darwindreef. Hier geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De snelheid van 587 voertuigen werd gemeten. 67 automobilisten reden te hard en ontvangen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u.