Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-01-2003 Persberichten district Lekstroom, 09.50 uur

Aanrijding met woning

TULL EN T WAAL Op maandag 6 januari kwam een auto bij een aanrijding tegen de gevel van een huis tot stilstand.

Rond 13.30 uur reed een 58-jarige automobilist uit Tull en t Waal over de Waalseweg in de richting van het centrum. Bij de wegversmalling zag hij een hem tegemoetkomende 40-jarige automobiliste uit Tull en t Waal over het hoofd. Zij was voor de wegversmalling gestopt. De automobilist raakte met zijn linkervoorzijde de linkerachterzijde van de auto van de 40-jarige Tullse. Door de schrik van de aanrijding, remde de automobilist niet, maar stuurde naar links. Daardoor reed hij de tuin van een woning in, ramde een hek uit de grond en kwam tegen de gevel van de woning tot stilstand.

Niemand raakte bij de aanrijding gewond. Buiten de schade aan de beide autos werd een raam van de woning vernield en raakte het raamkozijn beschadigd. De autos moesten worden weggesleept.

Verkeerscontrole

IJSSELSTEIN De politie heeft op maandag 6 januari een gordelcontrole op de Beneluxweg gehouden.

De controle vond tussen 14.15 uur en 15.00 uur plaats. 15 Bestuurders werden bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van de autogordel.

Sneeuwmisère

HOUTEN Op maandag 6 januari kon een fietser het niet zo waarderen dat hij met een sneeuwbal werd bekogeld. De gooier werd door hem mishandeld.

Rond 20.25 uur bevond een 13-jarige jongen uit Houten zich met een even oud vriendje op de Korenmolen. Daar zagen zij een man op een fiets rijden, komende uit de richting van de Odijkseweg en gaande in de richting van het oude dorp. Zij bekogelden de man met sneeuwballen. De fietser kon dat kennelijk niet erg op prijs stellen, keerde en ging achter de 13-jarige jongen aan. Beide jongens gingen er vandoor.

De 13-jarige jongen probeerde zich in een tuin te verstoppen, maar dat lukte niet. Hij werd door de fietser bij zijn keel gepakt, kreeg een klap op zijn kaak / wang en werd vervolgens in de struiken geduwd. De fietser liet de jongen daar achter en reed weg. De jongen heeft daar vermoedelijk ongeveer 15 minuten versuft gelegen. Hij is daarna zijn ouderlijk huis binnengegaan en daar werd de politie gebeld. De jongen hield aan de mishandeling striemen in zijn nek, een pijnlijke kaak en een geschaafde enkel over.

De fietser was een blanke man, 40-45 jaar oud, ± 1.85 meter en hij droeg een rode dikke winterjas met strepen op de mouwen, een donkerkleurige muts en een donkere broek. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met district Lekstroom, bureau Houten op telefoonnummer 0900-8844.