Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-01-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.55 uur

Verhuizing politie Breukelen

BREUKELEN De politie van het wijkteam Breukelen-Abcoude-Loenen (BAL-gebied)gaat verhuizen.

De verhuizing vindt plaats op maandag 13 en dinsdag 14 januari 2003. Voor spoedeisende zaken kunt u de politie bereiken via het alarmnummer
1-1-2. Ook voor niet spoedeisende zaken blijft de politie bereikbaar op het tweede landelijke toegangsnummer 0900 8844. Deze telefoonnummers veranderen dus niet!

De politie verhuist naar het gebouw waar ook de brandweer en de plaatselijke EHBO zijn ondergebracht. Dit nieuwe bezoekadres is: Brouwerij 11 te Breukelen. Het postadres van het wijkteam BAL blijft ongewijzigd en luidt:
Politie Regio Utrecht, district Rijn & Venen, wijkteam Breukelen-Abcoude-Loenen, postbus 1038, 3600 BA Maarssen. De openingstijden veranderen ook niet. Het bureau is geopend: maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Wij vragen begrip voor het feit dat wij tijdens de twee verhuisdagen geen optimale service kunnen verlenen. Vanaf woensdag 15 januari 2003 kunnen wij u weer volledig en optimaal van dienst zijn.

Vinkevener mishandeld

MIJDRECHT Een 17-jarige inwoner van Vinkeveen heeft bij de politie aangifte gedaan van openlijke geweldpleging en mishandeling. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat de Vinkevener door schoppen en vuistslagen een lichte hersenschudding had opgelopen.

Het incident vond plaats in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 januari 2003 omstreeks 01.30 uur op de Prinses Irenelaan. De Vinkevener had daar een rustig plekje gezocht voor het voeren van een telefoongesprek met zijn mobieltje.

Toen de Vinkevener terugliep naar Hofland kwamen twee mannen op hem af. Zonder verdere aanleiding begonnen zij hem uit te schelden. Ook zag en voelde hij dat hij van één van hen een harde vuistslag in zijn gelaat kreeg. Kennelijk raakte hij hierdoor even buiten bewustzijn, want toen hij weer bij zijn positieven kwam, bleek hij op straat te liggen.

De Vinkevener werd liggend op grond meerdere keren geschopt en of geslagen waarbij ook zijn hoofd werd getroffen. Hierdoor raakte hij weer buiten bewustzijn. Nadat hij was bijgekomen, bleken de twee mannen verdwenen te zijn. Via zijn vriend, die zich in een nabijgelegen horecagelegenheid bevond, werden de ouders in kennis gesteld, waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht.

De politie vraagt eventuele getuige(n) van het incident kontakt op te nemen met het bureau Mijdrecht op telefoonnummer 0900-8844.

Voetganger overleden

WOERDEN Op maandag 6 januari werd een voetganger aangereden door een fietser. De voetganger overleed in de loop van de dag in het ziekenhuis.

Rond 10.30 uur stak op de Molenvlietbrink een 79-jarige voetganger uit Woerden de weg over. Daarbij kruiste hij het fietspad en werd aangereden door een 58-jarige fietsster uit Woerden. Door de aanrijding kwam de bejaarde man ten val.

Het slachtoffer werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Daar is hij in de loop van de dag aan de gevolgen van een hersenbloeding overleden. Het is nog niet duidelijk of het slachtoffer voor of na de aanrijding een hersenbloeding heeft gehad. Door de politie wordt een nader onderzoek naar het ongeval ingesteld.

Verlichting

WOERDEN De politie heeft op maandag 6 januari op meerdere plaatsen fietsverlichtingscontroles gehouden.

Tussen 07.15 uur en 08.20 uur werd op de Rijnstraat, Chrysantstraat en de Irisstraat gecontroleerd. 29 Fietsers hadden hun verlichting niet in orde en werden bekeurd. Tevens werden in de vroege ochtenduren bij een controle op de Veldwijk zes bekeuringen uitgeschreven en bij een controle op de Singel vier.

Verkeerscontrole
MAARSSEN De politie heeft op maandag 6 januari op meerdere plaatsen verkeerscontroles gehouden.

Op de Dr. Plesmanlaan werd van 13.30 uur tot 14.45 uur gecontroleerd. 37 Bestuurders maakten geen gebruik van de autogordel en werden bekeurd.

In de loop van de dag werd op meerdere plaatsen op snelheid gecontroleerd: Op de Waardsebaan reden 10 van de 70 gecontroleerde voertuigen te snel, op de Milandweg waren dat er 10 van de 30 en op de Barwoutswaarder 2 van de 15. De overtreders werden bekeurd.

Kinderleed: konijn en giraffe vermist
WILNIS Op maandag 6 januari deed een vader telefonisch melding van de vermissing van enkele kledingstukken.

De op de Raadhuisstraat woonachtige Wilnisser meldde dat zijn 3-jarige peuter een sjaal en muts kwijt was. De sjaal was beige van kleur en er stond een konijn op, de muts was voorzien van oortjes en er stond een giraffe op.

De vinder van deze spullen kan een 3-jarige peuter blij maken en zich daartoe in verbinding stellen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Alcoholcontrole
MAARSSEN De politie heeft op maandag 6 januari een alcoholcontrole gehouden op de Straatweg.

De controle vond tussen 19.45 uur en 20.40 uur plaats. 52 bestuurders moesten een blaastest afleggen, één daarvan bleek teveel te hebben gedronken. De vrouw, 34 jaar oud en afkomstig uit Loenen aan de Vecht, werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies zij 245 ug/l (0,65 promille), terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l (0,5 promille) is toegestaan. De automobiliste kreeg een boete van 190,- en een rijverbod van één uur.